İslam Memiş "Çok ilginç şeyler oluyor" deyip gram altın piyasalarında görülmemiş gelişmeyi açıkladı

İSLAM MEMİŞ'TEN GRAM ALTIN İÇİN UYARI: ÇOK İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR...

"Gram altın ekranlarda 1245, bankalarda 1368, Kapalıçarşı'da 1363. 1353-63, Kapalıçarşı'da bile makas aralığı açıldı. Gram altın almak için doğru zaman değil. 1350 lira üzerinde gram altın alınmaz, manipülasyonu fazla, balon ve köpük oluştu. Ons tarafında düşüşler gerçekleşti. Dolar TL'de köpük oluştuğu için gram altın TL'de de köpük oluştu. Kapalıçarşı'da makas aralığı 10 lira. Makas aralığı açılıyor. İlginç bir gelişme var diye söyledim. Bir ilginç gelişme daha oldu, işçilikler arttı. Önceden fiyatlar gerileyince işçilik artıyordu, şimdi fiyatlar zirve, makas açıldı işçilik arttı. Çeyrek altında 20 lira gibi bir işçilik farkı doğdu. Cumhuriyet altınında 50 lira işçilik. Gram altında makas aralığı 10 lira, 40 liralık makas oluşuyor. İşçilikler yavaş yavaş artmaya başladı, çok ilginç şeyler oluyor.

Ons altın 1990 dolar, sosyal medya hesaplarımdan paylaştım. Köşe yazımda da paylaştım. Altın onsu 3 Mayıs Fed toplantısına kadar 1960-2020 bant aralığında gezinecek. 50 dolar makas aralığı geçerli. 2000 dolara da sıçrayabilir, 2010'a da sıçrayabilir, aşağıda 1960 dolar var. O yüzden dedim ki, 1960'ın karşısındaki gram altın kaça tekabül ediyorsa alabilirsiniz, o seviyeye gerilemeden ben alım yapmam."

Gram altın ve ons altın değerlendirmelerinin ardından İslam Memiş, çok ilginç bir gelişme olarak dikkat çektiği 'işçilik' artışını detaylandırarak uyardı. Memiş, gümüşle ilgili tahminlerini de sıraladı. İşte o değerlendirme...

Kaynak: Haber Global TV