İslam Memiş, 'çarşı pazar karışacak' deyip tarih verdi: Gram altında bunu beklemeyin!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Çarşı pazar karışacak" diyerek yatırımcıları uyardı. Memiş, dolar, borsa, gram altın için tahminlerini aktarırken, "Gram altında bunu beklemeyin" sözleriyle de dikkat çekti.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Finans analisti İslam Memiş, ocak ayının durgun ve sessiz geçtiğini belirtirken, mayıs ayına giden süreçle ilgili uyarılarda bulundu. Memiş, "İki merkez bankasının faiz kararı var. Ocak ayı durgun, sessiz geçiyor. Ocaktan sonra bizi neler bekliyor, yatırımcılar nasıl pozisyon almalı, neler yapmalı? Sizi mayıs ayına hazırlayacağım" dedi.

"Çarşı pazar karışacak" diyerek tarih veren Memiş, gram altına "bunu beklemeyin" uyarısıyla da dikkatleri çekti:

BORSA VE DOLAR TAHMİNİ

"Borsa İstanbul 8117'de. Yüzde 2.11'lik değer artışı var. Borsa tarafından korkulmaması gerektiğini sık sık izah etmiştim. Yılın ilk çeyreği ile alakalı pozitif görünüm devam ediyor. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'nin kredi görünümüyle ilgili pozitif açıklamalar yapması bekleniyor. Bu borsaya yarar.

30 lira üzerine oturan bir dolar TL kuru var. Yıl içerisindeki yükseliş beklentimizi de koruyorum. Bazı özel şirketlerden dolar kuru düşecek diye haber akışları geliyor. Şu anki koşulları göz önünde bulundurursak ben böyle bir şey beklemiyorum. Bugün dolarını euro ile takas yapacaklar iyi fırsat yakaladı."

İslam Memiş, borsa ve dolar tahmininin ardından gram altın ve ons altın için uyardı, "Çarşı pazar karışacak" dediği tarihi açıkladı...