İslam Memiş "Bunu yapana gram altın ucuz değil bedava" dedi ve ekledi...

Galerinin tamamı için tıklayınız

"ONS ALTIN BU HAFTA TOPARLAYABİLİR"


Ons altının dolar endeksi nedeniyle baskılandığına vurgu yapan Memiş, bu hafta destek alımlarıyla 1850 dolara kadar yükselen bir ons altın görülebileceğini kaydetti. Yıl içinde 2 bin dolar seviyesinin aşılmasını beklediğini de sözlerine ekledi.

GELELİM GRAM ALTINA

Herkesin merak ettiği gram altınla da ilgili konuşan İslam Memiş, ekranlarda 1100 lira ve altında görülen gram altının gerçekte 1128 liradan alınıp satıldığının altını çizdi. Şu anki fiyatlarla gram altının ucuz değil bedava olduğunu ancak bunun için yıllık pozisyon almak ve hayal kurmamak gerektiğinin altını çizdi. Yıllık bazda 1450 lira ve sonrasında 1550 lira öngörüsünün sürdüğünü de belirtti. Bu hafta için gram altının 1128 ile 1148 lira arasında değişeceğini söyleyen Memiş, bunun ekran fiyatı olmadığının da altını çizdi.

BORSA İSTANBUL TAKILDI KALDI

Son olarak Memiş borsayla da ilgili konuştu. Borsa İstanbul'un kısa vade için baskılandığını belirterek yatırımcıların orta ve uzun vadeyi baz alarak işlem yapmayı tercih edeceğini düşündüğünü söyledi. Borsa'da "Ne alırsan kazanırsın" diye bir mantığını olmadığını da hatırlattı.

İslam Memiş tv100'deki köşe yazısında son söz olarak ise "Bu hafta dolar ve TL karşısında her şey 'al-sat' için güzel fırsatlı" diye yazdı.

Kaynak: Diğer