İslam Memiş 'Bırakmazlar' diye uyardı: Eylül ve ekim itibariyle sistemin çöktüğünü göreceğiz

Galerinin tamamı için tıklayınız

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, akaryakıt fiyatlarında ilave düşüşler beklendiğini söyledi. Peki İslam Memiş bu konuda ne düşünüyor? İşte o açıklamalar:

"Brent petrolde yüzde 2.5'lik değer artırışı var. Biden, Suudi Arabistan'ı ziyaret etti, petrol fiyatını düşürmek için hamleler devam ediyor ama çok da düşük bir rakam beklememek gerektiğini düşünüyorum. Bizim gibi ülkeler için önemlidir düşük petrolün olması ama 100 dolar altı sarkmaları kalıcı bırakmazlar diye düşünüyorum. Enerji krizi tarafında ciddi sıkıntılar var, sizi eylül ve ekime hazırladığım için, özellikle Ortadoğu'da yaşanabilecek değer artışları ve petrol fiyatlarındaki, Rusya'nın kısıtlamaları gibi etken dünya ekonomilerini olumsuz yönde etkileyecek. Bu sürece hızla gidiyoruz.

Eylül ve ekim itibarıyla dünya piyasalarında sistemin çöktüğünü görmüş olacağız. Para bolluğu ile süreci devam ettirmek isteyen ülkeler de var. Bunlar da enflasyon karşısında çok başarılı olamayacaklar. Hem gıda krizi hem enerji tarafında ciddi bir kriz dönemi bizi bekliyor olacak."

Kaynak: Haber Global TV