İslam Memiş bir eline altın bir eline dolar alıp anlattı! 'Dananın kuyruğu kopacak' deyip tarih verdi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, bir eline altın bir eline dolar alıp en kazançlı yatırım yöntemini tane tane anlattı. Memiş, tarih verip 'dananın kuyruğu kopacak' uyarısında da bulundu.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Finans analisti İslam Memiş, altın yatırımıyla ilgili bir yöntemi örnek vererek anlattı. Bir eline altın bir eline ise dolar alan İslam Memiş, 'en kazançlı' dediği sistemi tarif etti. Memiş, "Dananın kuyruğu kopacak" dediği tarihi de açıkladı. 

Memiş, "Merakla beklenen Fed faiz kararı açıklandı. Türkiye'den enflasyon verisi ve ABD'de tarım dışı istihdam verisi var. Önemli bir tüyo vereceğim altın ve gümüşle ilgili. Yatırımcı kendisini nasıl koruyabilir, bu işlem ne? Temmuz ayı bizim için önemli" dedi. 

Memiş, şöyle devam etti:

"Fed beklentiler doğrultusunda faizlerde değişikliğe gitmedi. Faiz oranını sabit bıraktı. Piyasalar bunu önceden fiyatladı, beklenen oldu. Fed Başkanı Powell da ekstra bir şey söylemedi. Enflasyon noktasındaki itirafları dikkat çekiciydi. Enflasyon hedefimizden uzağız dedi. Yüzde 2 hedef vardı, yüzde 3.5 açıklanmıştı. İtiraflarda bulunmaya devam ediyorlar. Gerçek bu. Her şey normalleşecek diye umanlara hayal kurmayın dedim.

Borsa İstanbul 10 bin 180 puanda. Yüzde 1.35'lik değer artışı var. Endeks tarafında 12 bin, 15 bin puan yaz aylarında sürpriz yok. Asıl soru şu. Sizin satın aldığınız hisseler borsa kadar yükseldi mi, size kazandırdı mı? Bu sorunun cevabı da hayır. Endeks yükselişi ile yatırımcı hisseleri arasında fark var. Borsa, altın gibi euro gibi diğer yatırım araçlarından daha avantajlı değil.

Dolar kuru 32 lira 35 kuruşta baskılanıyor. Yatay sürece devam ediyor. Düşüşler kalıcı değil. Doların 25 lira olacağına dair yorumlar dolaşıyor. Ben 40 lira ve üzerini bekliyorum bu yıl için. Faizleri yüzde 80'in üzerine çıkarırlarsa evet kur 25 liraya gelirler ama yüzde 80'den bahsediyorum."

İslam Memiş, kazanç tarifi ile 'dananın kuyruğu kopacak' dediği gelişme ve tarih öngörüsünü şöyle anlattı...