İslam Memiş bankaların büyük oyununu ifşa etti: Kaybeden hep vatandaş oluyor

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, bu kez farklı bir konuya değindi. Birçok bankanın dolar, euro, sterlin ve altında bant aralığını açarak vatandaşları mağdur ettiğini söyledi ve bu oyuna gelmemek için yapılması gerekenleri anlattı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

İslam Memiş Youtube kanlından yayınladığı video ile bu kez farklı konulara değinerek yatırımcılara çok önemli uyarılarda bulundu. 

İşte İslam Memiş'in o açıklamaları: 

"Sert düşüşlerin kalıcı olmadığını, manipülasyonların devam edeceğini ve piyasalarda istikrar olmadığı için daha önce belirttiğim seviyelerin kademeli alım yapmak için harekete geçilmesi gereken zaman olduğunu söylemiştim.

Özellikle şu rakamları görünce de full girmek yerine kademeli alım ya da satım yapmanın önemine vurgu yaptım. Dün Rusya-Ukrayna tarafı bir araya gelince pozitif bir hava estirdiler.

Hızlı bir şekilde gerileyen piyasalar sert bir şekilde yeniden yükseldi. Aylardır çok manipülasyonlar olacak, fiyatlandırmalar sağlıksız olacak dedim.

Çok çabuk unutuyoruz. Dün ne konuştuğumuz anımsatmak zorunda kalıyoruz. O kadar yoğun bir önem görüyoruz ki, insanlar neye dikkat edeceklerin çözemez oldu. O yüzden sürekli önceki uyarılarımı tekrar ediyorum.

2022 yılı karışık bir yıl olacak. Aylık ve yıllık bazda dalgalı fiyatlamaların gerçekleştiğini göreceğiz. Her gün kaos her gün kavga. Berbat bir durumda yolumuza devam ederken oltayı atanlar oturdukları yerden para kazanıyorlar.

Dövizini faiz karşılığında dövizciye, altınını faiz karşılığında kuyumcuya emanet bırakıyor, ondan sonra diyor ki ben mağdurum. Kuyumcu dövizci ortadan kayboluyor. Bir bakıyorlar biz mağduruz, malımızı çaldı gitti diyorlar. Öyle bir şey yok. Sen tefeciye bıraktın paraları sonucuna da katlanmak zorundasın. Kur korumalı mevduat var, oraya niye yatırmıyorsun, devlete niye güvenmiyorsun. Nefis, iradenin önüne geçtiği için insanların algıları farklı çalışıyor. Bu tezgahları size hatırlatmaya devam edeceğim."

İslam Memiş yatırımcıların mağdur olmasına neden olan bir problemi de anlattı ve bunun düzeltilmesi için mücadele edeceğini söyledi. Detaylar haberimizin devamında.

Kaynak: Haber Global TV