İslam Memiş: Asıl gram altındaki bombaya bak sen...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, seçimin ikinci turu öncesi, dolar, borsa, euro, gram altın, ons altın, gram gümüş ve ons gümüş uyarıları yaptı. Memiş, "Gram altındaki bombaya bak sen..." uyarısıyla dikkat çekti.

Son Güncelleme:

Finans analisti İslam Memiş, piyasalardaki hareketliliği son videosunda değerlendirdi. "Alınır mı, satılı mı?" başlıklı videosunda Memiş, ilk olarak borsa değerlendirmesi yaptı. Memiş sonrasında altınla ilgili, "Gram altındaki bombaya bak sen..." sözleriyle dikkatleri üzerine çeken bir iddiada bulundu.

Memiş'in açıklamaları şöyle: Borsa İstanbul yüzde 2 primle günü tamamladı. 4505'e kadar gerileyen endeks akşam saatlerinde yüzde 2 primle kapattı. 4589 puanla kapanış yaptı. Orta ve uzun vade beklentim pozitif yönde devam ediyor. 4300-4800 bant aralıklarını takip etmeye devam ediyoruz. 4500 ve altındaki rakamları yine kademeli alım olarak değerlendiriyoruz. 6000'i yaz aylarında beklemeye devam ediyoruz. Dolar kurunda sert düşüşler gördük, beraberinde borsada da sert düşüşler gördük. Normalde borsa gerilerken doların yükselmesi gerekiyordu. İkinci şaşıracağınız olay şöyle olacak. Dolarda yaz aylarında yukarı yönlü hareketler, beraberinde borsa tarafında da yükselişleri göreceksiniz.

22.40-22.60 seviyesinden koşa koşa dolar alanlar, sizin için yapılabilecek bir şey yok. Gram altın alan, gram gümüş alan manipülasyonla bugün kara kara düşündüler. Seçimden önceki haftada döviz büfeleri önünde kuyruk oluşturup alanlar ciddi zarar etti. Bugün yurt içi piyasalarda serbest piyasalarda 20.21 liraya kadar düştü dolar kuru. 20.81'den güne başlamıştı, 20.47 seviyelerinde. Dolarda sert düşüşler yaşandı ve bu düşüşler de 22.40'dan 20.21'e gerileyen kur var, buraya kadar işi getirdim. Beklemeniz için çaba sarf ettim. Buralardan alım yapan da iyi bir karar verdi. 15 günlük süreçte 20-22 lira aralığını takip etmeyi sürdüreceğim. Yine 14 Mayıs seçimlerinden önceki senaryoları bu sefer 28 Mayıs tarihindeki seçim öncesi haftada görmeyeceğiz. Döviz büfeleri önünde kuyruklar oluşmayacak. Herkes boyunun ölçüsünü aldı.
Yaz aylarında öngördüğüm 24-25 lira bant aralığı bugünkü düşüşleri fırsat olarak sunuyor. Euro TL'de 23-24 TL bandına kadar sert yükselişler gördük. Bugün 21.96'ya kadar geriledi. Bu rakamlar da fiziki taraftaki Kapalıçarşı fiyatı.

Kaynak: Haber Global TV