İslam Memiş aralık ayında gram altının 'yeni normal'ini açıkladı: Bu seviyenin altına düşmez!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altında yaklaştığımız aralık ayı için tahminini açıkladı. Gram altının 'yeni normali' dediği seviyeyi paylaşan Memiş, gram altın TL'nin 2700 TL olmasını beklediği zamanı da açıkladı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Finans analisti İslam Memiş, Borsa İstanbul, dolar-euro, gram altın - ons altın, gram gümüş ve ons gümüş tahminlerini açıkladı. Yaklaşan aralık ayı için öngörülerini paylaşan Memiş, gram altında 2700 rekor seviyesi için de beklediği zaman aralığını açıkladı.

Memiş, "Borsa İstanbul 8086 puan seviyesinde. 7740 - 8150 puan aralığını takip ediyorum. 8000 puan altına sarkınca yeniden yoruma ihtiyaç var." dedi. 

Memiş, şöyle devam etti:

"Dolar TL kuru 28.92 lira seviyesinde. Dolar TL'de problem yok. Euro dolar paritesi toparlanma isteğinde. 1.09'un altına sarkmak istemiyor. 1.04'ten dolarını euro'ya geçiren çok iyi bir karar verdi. Euro tarafındaki beklentimizde de değişiklik yok.

Euro TL kurunda hedef 32 lira. 2024'te tekrar 33-35 lira bandından yıla başlayacağımızı tahmin ediyorum."

Memiş, bu değerlendirmelerinin ardından gram altın, ons altın, gram gümüş ve ons gümüş tahminlerini paylaştı. 'Bu seviyelerden alır mıyım, satar mıyım?' sorularına yanıt verdi...

Kaynak: Haber Global TV