İslam Memiş 'Aman' dedi ve uyardı: "2023'e girmeden yapın yoksa..."

Araç alacaklar aman dikkat!

Araç almak isteyen ve bu araç alımında kredi çekmeyi düşünenlerin de 2023 yılı gelmeden karar vermesi gerektiğini belirten İslam Memiş, bu konu ile ilgili görüşlerini "2023 yılı ile alakalı kasko, sigorta ücretlerinde bir düşüş ben beklemiyorum. Şahsen araç fiyatlarında da bir düşüş beklemiyorum.  Belki döviz kuru gerilediği zaman kasko ücretleri de geriliyor, araba fiyatları da aynı sebepten gerileyebilir. Dolayısıyla ben beklemeyi tercih ediyorum diyen arkadaşlarımızın yine kasko ücretlerinde 2023 yılı itibari ile ciddi zamlarla karşılaşabileceğini şahsen tahmin ediyorum” cümleleri ile aktardı.

"2 AY İÇİNDE YAPTINIZ YAPTINIZ!"

Ödemeler konusunda 2023 yılında zamların görüleceğini belirten İslam Memiş, her türlü ödemenin son 2 aylık süreçte tamamlanması ve gerekli evrakların hazırlanması gerektiğini aktardı.

İslam Memiş, "Toparlayacak olursak arkadaşlar 2023 yılının 1 Ocak tarihi gelmeden iki aylık bir zamanımız var. Bu zaman içerisinde pasaportlarımız işte resmi evrak işlerimiz vergilerimiz gecikmiş zamlarımız gibi birçok işi halletmemiz gerekiyor. 2023 yılı 1 Ocak tarihi itibari ile zamlanacak olan veya bundan sonraki süreçlerde yeni zamlarla karşılaşacağımız bütün kalemlerin hazırlığını önceden yapmak lazım. Bu süreçten faydalanmak lazım. Bugünün işini yarına bırakmamak lazım. O yüzden kıymetli arkadaşlar 2023 yılı ile alakalı bu vergi harç ve cezalarla alakalı hazırlıklarımızı 2023 yılından en az iki ay önce yapmamız, tedbirimizi almamız gerekiyor ve kararlarımızı da net bir şekilde vermemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diğer