İslam Memiş açıkladı: Silkeleme operasyonu başladı ! Doları, altını, bitcoin'i olanlar dikkat!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasalarda dolar hariç her şeyde yaşanan büyük düşüşün ardındaki gerçeği 'silkeleme operasonunu' anlattı. Vatandaşları uyardı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Hepinizin  dikkatini çekmiştir. Dolar hariç her şey bir anda çakıldı. Sonra kısmen toparlanma belirtileri olsa da bu sadece başlangıç olabilir. Yaşananları analiz eden altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş tüm vatandaşları ve yatırımcıları uyardı. Yaşananların arkasında merkez bankalarının olduğunu belirten Memiş "Silkeleme operasyonu"nun başladığını duyurdu. 

İşte söylediklerinin yatırım tavsiyesin olmadığının altını çizen İslam Memiş'in yaptığı çok önemli uyarılar:

"Hiç kimsenin beklemediği bir anda FED ciddi bir operasyon yaptı. Silkeleme dediğimiz bu operasyonla tüm varlıklarda çöküşe neden olduğunu gözlemliyoruz. Özellikle kripto paralarda, euro dolar paritesinde, diğer para birimlerinde ve emtia fiyatlarında yaşanan bu hızlı çöküşle birlikte dolar endeksinin 104.64 seviyesine kadar hızlı bir yükseliş gösterdiğini gözlemliyoruz. Dolar endeksi 105 seviyesine gözünü dikmiş durumda. Yani dolar uluslararası piyasalarda değer kazanmaya devam ediyor.

FED'den gelen şahin tonundaki faiz artırımı açıklamalarında diğer riskli varlıklarda da sert satışlara neden oldu. Küresel borsalarda da sert düşüşler gördük."

Peki vatandaş ne yapacak, nasıl korunacak? İslam Memiş detaylarıyla anlattı... Haberimizin devamında...

Kaynak: Haber Global TV