İslam Memiş 2024 yılı için ay ay gram altın tahminini açıkladı: 3. çeyrekten sonra...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altında 2024 yılı için bomba tahminlerde bulundu. Ay ay gram altının görebileceği rekor seviyeleri açıklayan Memiş, 3. çeyrek sonrası tahmini ile şaşırttı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Finans analisti İslam Memiş, yeni yıl için gram altın tahminlerini takipçileri ile paylaştı. Youtube hesabından açıklamalarda bulunan Memiş, "Yeni rekorlar geliyor" başlıklı değerlendirmelerinde ilk olarak borsa tarafını ele aldı: 

"Borsa İstanbul 7260 puanda. Yüzde 09.53'lük değer kaybı ile günün tamamladı. Bir aydır düşüş trendi var. Bu düşüşler orta ve uzun vadeli yatırımcılar için alım fırsatı veriyor. Buraları fırsata çevirmek gerekiyor. 7500 aşağı yönlü kırıldığı için 7200 destek seviyesi var, altında 6900 seviyesi var. Daha önce de bu negatif beklentimiz vardı ancak bu sert düşüş ardından yine yabancı yatırımcıların hızlı giriş yapacakları uyarısında bulundum. Bu girişlerle birlikte 9000 puanı beklediğimizi ifade etmiştim. Aynı öngörüm geçerli. Borsada alım yapmış olanlar varsa panikle değil, soğukkanlılıkla beklemeli. 9000 puanı beklemeye devam ediyoruz. 3 hisse senedinde beklemeye devam ediyoruz."

İSLAM MEMİŞ'TEN 2024 İÇİN DOLAR VE EURO TAHMİNİ

2024 yılı için dolar ve euro tahmini yapan İslam Memiş, şunları söyledi: "Dolarla ilgili yıl sonunu 29.60 ve 29.70'den tamamlarız öngörüm vardı. 6 aydır bunu zikrediyorum. 29.40 lirada. Yukarı yönlü hareketler hala devam ediyor. 29.40 - 29.70, 30 kuruşluk bant aralığı var. 30 liranın normalleşeceği bir trend bizi bekliyor. 2024 yılında 45 lira seviyesi beklentim devam ediyor dolar TL kurunda. Özellikle dolarla ticaret yapan, dolar borcu olanlar için de 45 lirayı ifade ediyorum. Düşüşler alım fırsatı ama düşecek gibi de durmuyor.

Dünyada dolar değer kaybederken Türkiye'de yükseliyor. Dünyada dolar endeksinin değer kaybı var. Türkiye'de dolar kuru var. 92 seviyesi var. 102-103 geride kaldı. Dolar tarafında 92 seviyesi beklentim devam ediyor. Aşağı yönlü trend, dolar karşısındaki bütün enstrümanlara yansıdı. Dolardan uzaklaşın, hedef 1.12 euro dolar paritesinde. 1.11'de şu an. Her zaman hep dolar mı euro mu sorusuna, euro cevabını vermiştim. Tekrar pozitif beklentimiz devam ediyor. Israrla kağıt paraları yatırım aracı olarak düşünüyorsanız dolar almayın, euro alın uyarılarım vardı. Dolar TL 45 lira olduğunda, euro da 50'nin üzerinde olur açıklamam vardı. Bu düşüncem yine geçerli."