İsabetli tahminleriyle tam 12'den vuran İslam Memiş: "Gram altın soranlara diyorum ki..."

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Fed'in faiz artırımına devam edeceğini açıklaması üzerine gram altın, gümüş gibi emtialarda yaşanan dalgalanmaya dikkat çekti. Memiş "Önünde sonunda Fed etkisi bitecek" diyerek gram altını soranlara ne yanıt verdiğini detaylarıyla anlattı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

İslam Memiş, A1 Capital Yatırım Menkul Değerler'in Youtube kanalında Mart ayında piyasaları nelerin beklediğini anlattı.

"ALTINI BASKILAYAN FED ETKİSİ ÖNÜNDE SONUNDA BİTECEK"

İslam Memiş'in açıklamaları şu şekilde:

"Fed'in kararlarına odaklanan bir piyasa vardı son 3 haftada. Enflasyonla mücadelenin çok kolay olmadığı anlaşıldı. 2024 yılına kadar da enflasyonun yüksek kalmaya devam edeceği beklentisindeyim. Türkiye'de de depremden sonra yüzde 50'den altındaki enflasyon rakamlarının olmayacağını tahmin ediyorum. Mart ayında sonlandırabildi Fed faiz artışlarını ama enflasyonda beklentiler karşılanmayınca muhtemelen Haziran'a kadar biraz daha cılız da olsa bence iki kez daha faiz artırımına devam eder. Açıklamalarda ise şahin olarak devam ediyor. Yılın bitmesine 10 ay var. Yine farklı gelişmeler yaşanabilir. Fed bunun ardına sığınıp farklı gelişmelere neden olabilir. Fed etkisi mart olmaz haziran olur mutlaka bitecektir. Bu da dolar karşısındaki yatırım araçlarının yeniden şekillenmesine yol açacaktır.

EURO'YA DİKKAT... YÜKSELEN DEĞER Mİ?

Euro bölgesi dolara göre biraz daha avantajlı. Bu bölgeyi önemsiyorum. Yatırımcılara euro dolar paritesinin 1.15'e kadar toparlanmasını beklediğimi söylüyorum. Sanayinin durduğu turizm sektörünün durduğu ortamda çok konuşulduğu kadar da Avrupa tarafından olumsuz bir süreç görmedik bu da euro için avantaj olmaya devam ediyor. Asya'da ise pozitif seyrin biraz daha devam ettiğini görüyoruz. Ancak petrol tarafındaki gelişmeleri de önemsiyoruz. Petrol fiyatlarında bir baskılanma var ama geçici mi kalıcı mı soru işaretleri de var kafamızda. Piyasanın yeni bir hikâyeye ihtiyacı var. Diken üstünde duran tatsız tuzsuz bir piyasa var karşımızda. Piyasa bir haber bekliyor."

"Deprem felaketinden sonra 2020 yılında 8600 dolara kadar Milli Gelirin gerilediğini görüyoruz. Açlık ve yoksulluk sınırına baktığımızda makas aralığının açıldığını görüyoruz. Enflasyonun bunda çok büyük bir etkisi olduğunu söyleyebilirim. Kur etkisi de var. Gelir tarafından açlık ve yoksulluk sınırında ciddi bir makas aralığı oluştu. Seçim sürecindeyiz. Seçim tarihinde bir değişiklik olmayacağı yönünde beklenti var. Deprem, seçim ve EYT maliyetini üst üste koyduğumuz zaman ne çok karamsar olacağız ne de çok iyimser olacağız. Bunların bir maliyeti var. Depremin de ekonomiye ciddi bir etkisi var. Tarıma sanayiye diğer alanlarda da ciddi bir etkisi olduğunu hep beraber gözlemliyoruz ama beraberinde avantajları da var. Yeni şehir alanı kurulması, sanayi ve tarım alanında yeniden dağılacak olması da umut verici. Öldük bittik diye karamsar olmaktan sonra yer altı zenginliklerinin Türkiye'yi ihraç eden ülkeler statüsüne geçmesi, Rusya'nın doğal gazı Türkiye üzerinden pazarlayacak olması gibi avantajlar da var. Çok zorlu bir yıl geçireceğiz tabii ki ama bütün dünya aynı kaderi yaşayacak."

PEKİ YA ALTIN VE GÜMÜŞ NE OLACAK? İSLAM MEMİŞ'İN YORUMLARI HABERİMİZİN DEVAMINDA...

Kaynak: Haber Global TV