İki gündür düşüşte olan gram altın için İslam Memiş'ten yeni tahmin! Merkez Bankası'nın kararı...

Finans analisti İslam Memiş, elektrik ve doğal gaz indirimi, borsada yaşanan hareketlilik ve Merkez Bankası'nın bankalara 'altın' talimatı konusunda değerlendirmelerde bulundu. Memiş, iki gündür düşüşte olan gram altınla ilgili orta ve uzun vade tahminini de açıkladı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, katıldığı televizyon programında, seçim ekonomisi, borsa, Merkez Bankası'nın son altın kararına dair değerlendirmeler yaptı. Memiş, TCMB'nin kararı için "Bunun olumlu yansıması olacağını tahmin etmiyorum" yorumunu yaptı. Memiş, iki gündür düşüş eğiliminde olan gram altın değerlendirmesinde de bulundu. 

Memiş'in TV100'de katıldığı programdaki değerlendirmeleri şöyle:

SEÇİM EKONOMİSİ NASIL ETKİLER?

"Seçim ekonomi modelinde her gün yeni açıklamalar geliyor. Mutlaka enflasyona bir etkisi olacaktır elektrik ve doğal gazda indirimin. Önemli olan şu, kalıcı olacak mı? Hükümetin inandığı, piyasaların inanmadığı bir model var. Sonucu hep beraber hazirandan sonra net bir şekilde göreceğiz. Hazirandan sonra dolarda beklediğimiz yukarı yönlü ataklar gerçekleşirse, bu indirimler kalıcı olmaz. Yüzde 100 bir zammın karşısında yüzde 20'lik düşüşü indirim gören bir ekonomik model varsa bunu ayrıca konuşmak lazım. Dolar kurunda yaşanacak yukarı yönlü ataklar bunun kalıcı olmayacağını gösteriyor. Hazirandan sonra fiyatlar yukarı yönlü olabilir. Şu andaki koşullar onu gösteriyor, hükümetin değişmesi ya da cumhurbaşkanının değişmesi kur atakları karşısında bir şey yapamaz kısa vadede. Bir anda değişen bir süreç olmayacaktır. Karşımızda deprem felaketi ile 104 milyar dolarlık bir maliyet çıktı."

Kaynak: Haber Global TV