Her dediği çıkan İslam Memiş 'Aman dikkat' diye uyardı: "Gram altın, bitcoin, dolar için çarşamba, perşembe kritik!"

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş tüm yatırımcıları bu hafta gelecek veri akışları için uyardı. Gram altından dolara, Bitcoin'den gümüşe kadar tüm yatırım araçları bu gelişmeden etkilenecek. Piyasa kahini Memiş kalem kalem açıkladı. İşte detaylar...

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız


Geçen hafta bankalardan peş peşe gelen iflas haberlerinin piyasalar karışmış, dolar endeksi gerilerken başta altın olmak üzere birçok emtia uçuşa geçmişti.

Hal böyle olunca gözler 20 Mart haftasına çevrildi. Büyük çıkış devam edecek mi, yoksa dolar yeniden atağa geçip tüm rakiplerini dize getirecek mi?

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş bu hafta piyasaların merkez bankalarının faiz kararlarına odaklanacağını belirtti.

Türkiye dahil, İngiltere ve Fed faiz kararlarını açıklayacak. Ayrıca euro bölgesinde de yapılacak konuşmalar gidişatı etkileyecek.

Memiş Çarşamba ve Perşembe günü gerçekleşecek bu olayların piyasayı şekillendireceğini söylerken özellikle perşembe gününden sonra fiyatlamaların farklılaşmasının beklendiğini vurguladı.

İslam Memiş'e göre TCMB kararını Fed'in kararına göre verecek. Ya faiz indirecek ya da bu ayı pas geçecek. Fed'in 25 baz puan faiz artırımına gitmesi beklenirken orada da bir pas geçme ihtimali var. Nedeni ise faiz yükü altında ezilen bankaların bir bir iflaslarını açıklaması.

Peki bu hafta piyasalarda neler olabilir? Haberimizin devamında

Kaynak: Haber Global TV