'Her an her şey olabilir' diyen İslam Memiş, ağustos için zirve de verdi dip de: Gram altın...

Finans analisti İslam Memiş, gram altında ağustos ayı için dip de verdi zirve de... Memiş, borsalardaki dalgalanmaların yol açabileceği tehlikeye dikkat çekti.

Son Güncelleme:

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ağustos ayında borsalar ile başlayan küresel dalgalanmalara karşı yatırımcıları uyardı. İslam Memiş gram altın için dip ve zirve rakamları vererek öngörülerini paylaştı. 

Memiş'in tahminleri şöyle: "Borsa İstanbul 10 bin 25 puanda. 1.47 yükselişle günü tamamladı. 10 bin puan üzerinde tutunuyor. Tepki alımlarıyla yükselişler var. Kişisel kanaatim yükselişlerin kalıcı olmayacağı yönünde. Deprem etkisinin piyasalarda geçtiğini düşünmüyorum. Belirsiz ve gergin bir haftanın iki gün boyunca devam edeceğini düşünüyorum. Yukarıda direnç seviyeleri var ama resesyon endişeleri fiyatlanıyor.

Dolar kuru 33.48. Güçlü duruş devam ediyor. 33.80 direncini takip etmeyi sürdüreceğim. Sosyal medyada farklı iddiaları dolaşıyor. Dolar 25 lira olacakmış vs. Evet, finansal piyasalarda her şey olabilir. 33 lira olan dolar 25 de olabilir 45 de ancak hikayeyi o şekilde besleyemezsiniz. Altının dolu olması lazım. Ekonomik koşullara bakmak lazım, dış politikaya bakmak lazım. Trol orduları var köpürtüyorlar, insanlar umut ediyor. Biz de doların düşük olmasını istiyoruz. Umut etmek farklı, gerçekler farklıdır. Hayaller 25 lira, gerçekler 33 lira. 40 üzerinde beklentimde değişiklik yok benim."

İslam Memiş, altın ve gümüş fiyatları için şu tahminlerde bulundu...