Hak-İş'ten EYT için doğum borçlanması talebi

Emeklilikte yaşa takılanlara yönelik düzenlemenin yasalaşması için süreç devam ediyor. Hak-İş Konfederasyonu, prim eksiği olan kadınların sigorta girişi öncesindeki doğumlarının da borçlanma kapsamında alınmasını istedi.

Son Güncelleme:

Emeklilikte yaşa takılanlara yönelik kanun teklifi Meclis'e sunuldu.

Kanun teklifinin Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmesi öncesinde taleplerden biri de kadınlardan geldi.

Haber Global muhabiri Neslihan Can'ın haberine göre Hak-İş Konfederasyonu Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin EYT kapsamında olup, prim günü tutmayan kadınların çalışma hayatı öncesindeki doğumlarının da borçlanma kapsamına alınmasını istedi.

Zengin, kadınların sigortalılık öncesinde anneliğe bağlı uygulamalar nedeniyle prim kaybı yaşadığına dikkat çekti.

Doğum borçlanmasının devlet tarafından karşılanması gerektiğini söyleyen Zengin, çocuk sayısında uygulanan sınırın da kaldırılmasını istedi.

Kaynak: Haber Global TV

Yeşil elmas: Soyarak 70 bin TL kazanıyorlar! Günde 1000'e ulaşan var Uzmanından olası zam senaryoları: Emekli maaşları ne kadar olacak? Borsa İstanbul'un tarihinde bir ilk gerçekleşti! Canpolat: "Psikolojik bir sınır" Altında ithalat yasağı kalkıyor mu? Sarı: "Talep geldikçe kota artırılabilir" 2024'e hızlı bir giriş yaptılar, 3 ayda 170 milyon dolar ihracat Emeklilerin gözü o noktaya çevrildi: "Yüzde 40'ı bulabilir"