Gram altının efendisi İslam Memiş: "Alın, satmayın; yıllık getirisi yüzde 70 ila 100 arasında"

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, fırtınalı havada denizde yol alan gemi gibi bir oraya bir buraya savrulan yatırım araçlarının gidişatıyla ilgili konuştu. Özellikle evlenecek çiftlere seslenen Memiş, "Alın, satmayın" diyerek o yatırım aracına güvenenlere seslendi.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

İslam Memiş, Fox ekranlarında Ekonomi Arası programına katıldı. Gündemi değerlendiren İslam Memiş dolar, altın ve gümüş fiyatlarını doğrudan etkileyebilecek o gelişmeyi açıkladı. 

İslam Memiş şunları söyledi:

"ABD'de tarım dışı istihdam verileri gelecek. Veri olumlu gelirse dolar endeksinde toparlanma olur ve bu da emtia fiyatlarını olumsuz etkiler. Kötü veri gelirse emtia fiyatları toparlanır, dolar endeksi gerilemeye devam eder. Ancak bunun yurt içi piyasalarda dolar TL kuruna bir etkisini görmeyiz.

TL karşısında döviz kurlarının ve emtiaların oldukça yüksek olduğunu düşünüyorum. İçerdeki yükselişler biraz daha suni ve baskılanıyor, belirsizlik var. Uluslararası piyasalarda dolar değer kaybediyor, içeride bir müdahale gerçekleşirse bu sefer aşağı yönlü bir trend de gerçekleşebilir. Bıçak sırtında bir fiyat risk almaya gerek yok. Dolarla ilgilenen yatırımcıya dolar karşısında değer kaybeden diğer yabancı para birimlerini değerlendirebilirler en azından. Pariteler oldukça düşük. Euro dolar paritesi 1.17 seviyesinden 1.02 seviyesine kadar sert bir şekilde değer kaybetti. Sterlin dolar paritesi 1.37 seviyesinden 1.22 seviyesine kadar geriledi. Dolar karşısında sert bir şekilde gerilemiş euro ve sterlinin daha avantajlı olduğunu düşünüyorum."

Merkez bankaları tarafından altına neden baskı yapılıyor? İslam Memiş anlattı, haberimizin devamında...

Kaynak: Haber Global TV