Gram altının pabucunu şimdilik dama atan İslam Memiş: Paranızın yarısına onu alın!

Finans analisti İslam Memiş; borsa, gram altın, dolar, euro, ons altın, gram gümüş, ons gümüş tahminlerini paylaştı. Memiş, borsa ve gram altında düşüş uyarısı yaparak, "Paranızın yarısına onu alın" deyip o emtiaya araca dikkat çekti.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş; borsa, dolar, euro, ons altın, gram altın, ons gümüş, gram gümüş tahminlerini Youtube'daki video ile okuyucularıyla paylaştı. Memiş, geri çekilmeler haftası olacağına dikkat çekerek yatırımcıları uyarırken, gram altın almayı düşünenlere "Paranızın yarısını ona ayırın" uyarısında bulundu.

Borsa ve dövizle ilgili öngörülerini ilk olarak paylaşan İslam Memiş, "Borsa İstanbul geçen haftayı 9097'den tamamladı. İki haftadır beklediğimiz 9000 altına sık sık işaret ediyorum. 8750 puan ve 8400 puan seviyelerini destek seviyesi olarak beklemeye devam ediyorum. 9400'den çıkış yapıp altın pozisyonu alanlar da iyi karar verdiğini görmüş olacak. Altın yükselirken borsada negatif görünüm devam ediyor. 8900 ve 8700'e kadar geri çekilme bekliyorum. Bu bant aralığından tekrar tepki yükselişi gelir ve tekrar kendini 9000 üzerine atar. Önümüzdeki hafta borsada pozitif görünüm tekrar devam eder ama bu hafta negatif görünüm bekliyorum. 9000 altına sarkmalar orta ve uzun vadeli yatırımcılar için bir fırsat olacak. Bu yıl beklediğim 12 bin ve 15 bin puan seviyelerinde değişiklik yok. Borsa bu yıl da yatırımcısına kazandırmaya devam edecek. Yukarıda 9000 aşağıda 8750 puan var" dedi.

İslam Memiş, dolar ve euro'daki beklentilerini ise şöyle sıraladı: Mart ayında 32.25'i bekliyorum dolar TL'de. Şubat ayında 31'e yerleşen dolar mart ayında 32'ye yerleşir, nisan-mayıs derken yükselişine devam ederek yoluna devam eder. Bu yılla alakalı 40 lira beklentimi hala koruyorum. Doları bir yatırım aracı olarak gören birçok arkadaşımız var. Üzücü. Dolar, TL karşısında yıllık bazda en az getiriye sahip yatırım aracı. Eğer döviz almak istiyorsan bunun adı euro'dur. Euro'nun dolara kıyasla getirisinin daha fazla olacağını beyan ediyorum. Euro al ki dolara kıyasla daha fazla getiri elde edesin. 1.08'in altına sarkmalar ucuz olduğu için paritede sarkmalarda alım fırsatı oluştuğunu belirteceğim.

İslam Memiş, gram altın alacaklara ve elinde halihazırda gram altını olanlara uyarılar yaparak, yatırımcıları, ayırdıkları paranın yüzde 50'sini kullanmalarını önerdiği emtia ile dikkat çekti.