Gram altına Bitcoin benzetmesi yapan İslam Memiş'ten çarpıcı uyarı: Bir anda...

Finans analisti İslam Memiş, Gram altın-Bitcoin benzetmesi yaparak yatırımcılara dikkat çeken bir uyarıda bulundu. İslam Memiş, gram altında 2500 seviyesi için tarih de verdi.

Son Güncelleme:

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Altın almak için beklemeli miyim, elimdeki altını satmalı mıyım, altın düşer mi, yükselir mi?" sorularına yanıt verdi. İslam Memiş, kripto para Bitcoin'de yaşanan sert hareketliliği de yorumlayarak yatırımcıları uyardı. Gram altın-Bitcoin benzetmesi yapan İslam Memiş, bu uyarısı ile de dikkatleri çekti. 

Memiş, "Borsa İstanbul 8929 puandan dün günü tamamladı. Yüzde 2.43'lük tepki alımı, yükseliş oldu. Bu kadar sert düşüşlerden sonra normal tepki alımları ancak düzeltmeler bitmedi. Bir sonraki hamlede 8750 puan destek seviyesini takip etmeyi sürdüreceğim.

Dolar 32 lira 34 kuruş resmi kurda. Kapalıçarşı'da ise 33 lira 34 kuruş. Arada 1 liralık makas aralığı var. Yön yukarı. Euro/dolar paritesinde bu hafta 1.0850 destek seviyesini takip edeceğiz. 1.0880 parite vardı karşımızda. 1.09 altına her zaman ucuz bakıyoruz. Euro/dolar paritesi ucuz, elinde dolar bulunduran için bir fırsat bu.

Özellikle altın fiyatlarında yatay, satıcılı bir seyir hakim. Bu hafta 2125 dolar destek, 2180 dolar direnç seviyesini ifade etmiştim ons altında. Ons altın 2153 dolar seviyesinde. Burada yine 2125 dolar destek seviyesi var. Yarın akşama kadar bu teknik seviyelerin test edilmesi lazım. Sonra 2180 direnci var. İlk önce 2180 mi 2125 mi denenecek buna karar verecek piyasalar. Bugün Fed kararı olduğu için ya direnç ya destek test edilecek. 30 dolarlık bir alan var. Asıl kafa karıştıran şu. Aşağıda ihlal edilen alanlar var. 2090 ve 2070 dolar. Acaba buralar ne zaman dolacak. Fed kararından sonra bu taraftaki beklentimizi söyleyebileceğim. Hızlıca yükselişler oldu, orta vadede yıl sonuna kadar beklentimiz devam ediyor ama ihlal edilen alanları takip edeceğiz. Buraları öngörebilirsem iyi olacak." dedi. 

Altın fiyatları için çarpıcı bir Bitcoin benzetmesi yapan İslam Memiş, 2500 TL zirvesi için de tarih verdi...