'Gram altın vurup geçecek' diyen İslam Memiş uyardı: Bunu görmeden sakın!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "gram altın vurup geçecek" derken, beklediği yıl sonu seviyesini paylaştı. Memiş'in dolar ve borsa tahmini de dikkat çekerken, "bunu yapmadan hareket etmeyin" uyarısı da vardı...

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Kendi Youtube kanalında yatırım araçlarına yönelik tahminlerini aktaran İslam Memiş, uzmanı olduğu gram altın için "Vurup geçecek" diyerek uyardı.

Borsa değerlendirmesi yapan Memiş, "Bu hafta para piyasalarında hangi gelişmeleri takip edeceğiz, hangi veri küresel piyasalar ya da yurt içi piyasalar için önemli. Borsada, altın ve gümüş fiyatlarında düşüşler devam edecek mi? Yıl sonuna doğru ne gibi hamleler yapılmalı? Bu soruların yanıtını vermeye çalışacağım.

Borsa İstanbul 100 Endeksi 7568 puandan ilk işlem gününü tamamladı. Yüzde 2.61 değer kaybı var. Düşüncemi ifade ediyorum, 7000 puan altına sarkmadan diğer yüzde 50 alım için acele etmeyeceğim. Beklentim halen negatif yönde. Orta ve uzun vadede endeks tarafındaki beklentim veya dolar bazlı beklentim pozitif. Sepetimizde birçok ürün var. İçine borsayı da altın da dövizi de koyuyoruz. Maksat enflasyona karşı varlıklarımızı korumak." dedi.

Memiş, dolar ve euro için şu tahmini yaptı:

"Dolar kurunda 28.60 lira var ekranlarda. Kasım ayında 28.50 direncini takip edeceğiz. Aralık ayına kadar 29 lirayı hedef alan trend söylemimi vardı, bu düşüncem geçerli. Trend yukarı. Euro dolar paritesinde 1.06'ya kadar geri çekilme vardı. Geri çekildi, 1.0690 seviyesinde. Elinde dolar bulunduranlara, euro satın almak isteyenlere euro'nun avantajlı olduğunu, belki yıl bitmeden dolar endeksinde 100 altına sarkma olursa 1.10 seviyelerini görebiliriz euro dolar endeksinde. Dolar mı euro mu, kesinlikle euro. 2024 yılında yol haritamız euro tarafında."

Memiş, bu iki tahmininin ardından gram altınla ilgili o uyarısını yaptı...

Kaynak: Haber Global TV