'Gram altın ve ons altında 14 Nisan milat' diyen İslam Memiş düşüş için iki rakam verdi: Dolar tercihi ezber bozacak

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın ve ons altın yatırımı konusunda 14 Nisan tarihinin artık bir milat olduğunu belirterek yeni bir yatırım stratejisini masaya yatırdı. 'Dolar' tercihi ile ezberleri bozacak olan İslam Memiş, altında düşüş için iki rakam da verdi.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

İsrail - İran gerilimi devam ediyor. Piyasalarda da bir tedirginlik ve kaygı var. Yatırımcılarda korku ve panik var. Peki, borsa, dolar, euro, gram altın, ons altın bu gelişmelerden nasıl etkilenecek? Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ezber bozarak gram altının karşısında, ucuz altın almak için yapacağını söylediği yatırımla şaşırttı. "Bu hafta için stres testinden geçeceksiniz uyarım vardı. Borsada, kripto paralarda düşüşler devam ediyor. Altın, gümüş ve petrol yükseliyor. "Dolar mı, altın mı, euro mu, gümüş mü?" soruları da çok soruluyor" diyen İslam Memiş, borsa için şunları söyledi:

"Borsa İstanbul'da 9200-9850 puan aralığını takip edeceğimi ifade ettim. Benim nazarımda düşüşler daha bitmedi. 9000 altına sarkalar yaşanabilir borsada. Bu düşüşleri 8400'e kadar devam ettirebilir uyarılarım vardı. 9700 üzerinde kapanışlar gerçekleşince de 10 bin puan ve üzeri de açılmış oldu tabii ki İsrail - İran gerilimi başlayınca işler tamamen değişti. İyi dayandı ama Borsa İstanbul. Biz bayram tatilinde olduğumuzdan dolayı şanslıydık yara almadık ama yara almayacağımız anlamına da gelmiyor bu. Dolara kıyasla, altına kıyasla nasıl kazandım hesabı yapmak gerekiyor borsada. Bu yılla alakalı 12 bin puan öngörümde değişiklik yok evet ama düşüş de bekliyorum."

İslam Memiş, dolar ve euro ile ilgili değerlendirmelerine şöyle devam etti:

"Dolar TL 32.48'de ama Kapalıçarşı'da 32.58 seviyesinde. Dolar TL kurundaki yukarı yönlü hareketler devam edebilir. Benim beklentim pozitif yönde. Dolar almayı sürdürüyorum. Doları yatırım aracı olarak görmemekle birlikte doları parite üzerinden altına geçeceğim için, parite işlemi yapacağım için dolar stokluyorum. Doları altın almak için bir araç olarak kullanacağız.

Euro dolar paritesi 1.0634'te. Bu hafta elimizdeki euro'ları altın ya da gümüşe geçirebiliriz demiştim. Bu hafta buna karar vereceğiz. ABD'den gelen veriler bizim de yol haritamızı değiştirmemize neden olacaktır. Biz şartlar neyi gerektiriyorsa ona göre hamle yapıyoruz. Çeşitli gerekçelerimizi ön plana koyarız. Şu anda düşük olduğu için euro'yu hareket ettirmiyoruz. Ne zaman ki 1.08'e gelecek, o zaman hareket edeceğiz. Dolar yükseldikçe euro/TL kuru da yükselecektir."

İslam Memiş, bu değerlendirmelerinin ardından gram altın stratejisini paylaştı...