Gram altın ve gümüş için her şey sil baştan mı oluyor? İslam Memiş bugün için saat verip uyardı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, bugün açıklanacak ABD enflasyon verisiyle birlikte piyasaların bıçağın iki yüzü gibi bir seyir alabileceğini söyledi. İslam Memiş, altın ve gümüş yatırımı olanları bu konuda özellikle uyardı.

Son Güncelleme:

Altın ve gümüşü olanlar ve almayı düşünenler bugüne dikkat! Finans analisti İslam Memiş, bugün açıklanacak ABD enflasyon verisi öncesi ezber bozan uyarılarda bulundu. Memiş, veriye göre altın ve gümüşte olası rakamları paylaştı.

Memiş, "ABD'de enflasyon verisi açıklanacak. Powell'ın açıklamaları önemliydi, şimdi enflasyon verisi önemli. Veri öncesi dalgalanma var. Altın ve gümüşte yukarı yönlü hareketler hız kesmiyor. Temmuzda altın ve gümüşte rekor uyarılarımız vardı. Yukarı yönlü hareketler devam ediyor temmuzda" dedi.

Memiş, şöyle devam etti:

"Borsa İstanbul 10 bin 774 puanda. 10 bin 900 üzerinde rakamlar kalıcı olamadı. Düşüş öngörümü koruduğum için borsaya girişte 9400 puanı bekliyorum. Borsa tarafındaki arkadaşların da sıkıldığını gözlemliyoruz. Endeks yükselişi eşittir hisse yükselişi değil. Borsadaki arkadaşlarımız beklemeli.

Dolar TL kuru 32.87 kuruş seviyesinde. Cılız da olsa yukarı yönlü hareketler devam ediyor. Yıl sonunda 40-45 lira bandını bekliyoruz. 36 lirayla alakalı bir revize yapıldı yıl sonu için ama benim öngörümde değişiklik yok. Dolarla kesinlikle borçlanılmamalı. Zaman zaman iyimserlikler olacaktır ama dolar endeksinin düşmesi lazım ki düşüşlerden bahsedelim. Kontrollü bir sistem var karşımızda."

İslam Memiş, altın ve gümüşle ilgili ezber bozan bir tahminde bulundu...