Gram altın uzmanı İslam Memiş 'Şimdiden uyarıyorum' dedi... Felaket için tarih verdi: Herkes bunu konuşacak

Galerinin tamamı için tıklayınız

İşte İslam Memiş'in ev ve otomobil fiyatlarında yaklaşmakta olan fırtınayla ilgili o açıklamaları:

"Araba alabilirsiniz eğer akla mantığa uygun bir fiyat varsa alabilirsiniz. Kişisel olarak bu fiyatlardan 2. el otomobil almayı kendime yediremem. Ne oldu da bu fiyatlar böyle oldu. 1 araba 1 daire fiyatına tekabül ediyor. Ev aldığında kiraya verdiğinde 2 bin lira getirisi var. Arabanın ise önceden 2 bin lira gideri vardı şimdi 3 bin lira gideri var. Sigortası kaskosu mazotu vs. Maliyetler çok artıyor ve saçma sapan fiyatlar var karşınızda. Araba almayı düşünüyorsanız bir kez daha düşünün ve öyle karar verin."

"O FİYATLARI ENİNDE SONUNDA DÜŞÜRECEKLER"

Ben olsam kişisel olarak 2-3 ay kiralayarak nefsimi kırabilirim ama tutup da 100 liralık malı 200'e almam bunu kendime yapmam. Çip krizi çözülecek, galerilere sıfır araçlar gelecek ve 2. el fiyatları o zaman zaten çökecek. Ocak ayından bu güne kadar araba satılmıyor. Durgun tabi, fiyatın bir mantığı olacak.

EV ALMAK İSTEYENLER İÇİN ÖNEMLİ UYARILAR... "BİR ŞARTLA..."

"Yatırım amaçlı kira geliri için ev almalı mıyım diyorsanız bunun da bir mantığı olmalı. 1 artı 1 alırım 30 bin lira tadilat yapar kiraya veririm. 2 artı 1 veya 3 artı 1 daireye vereceğim parayla 1 artı 1'den 2 daire alırım 2 kiram olur. En azından biri ödeyemezse diğeri öder, mağdur olunmaz.

"HAZİRAN VE TEMMUZDA HERKES BUNU KONUŞACAK"

Şimdiden söylüyorum haziran ve temmuz ayında herkesin konuşacağı şimdiden size söylüyorum. Haziran ve temmuz emlak ve otomotivde durgunluğu konuşulacak. Hiç kimse emlak satamayacak. Hatta büyük emlak şirketleri patlayacak, iflas edecek. Herkes nakite geçecek, mal değersiz nakit değerli olacak. Gardınızı alın. Kişisel görüşüm bu yönde."

Kaynak: Haber Global TV