İslam Memiş'ten yeni tahmin: Şubat-mart aylarında...

Gram altın tahminleriyle öne çıkan finans analisti İslam Memiş, piyasalara ilişkin yeni öngörüler yaptı. Memiş'in, "Gözümüzün gördüğü her şey karışık, piyasalar kafayı yedi" sözleri dikkat çekti. İşte İslam Memiş'in şubat ve mart aylarına işaret ettiği o tahmini....

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın ve dolardaki son durumu TGRT Haber'de değerlendirdi.

Memiş'in açıklamaları şöyle: Kritik bir dönemden geçiyoruz. Gözümüzün gördüğü her şey karışık, piyasalar kafayı yedi, kimse ne yaptığını bilmiyor. En büyük problem merkez bankalarının çıkmazda olması. Artık olaylar netleşti. TCMB tek haneli faiz politikası belirledi. Perşembe günü TCMB faiz indirimlerine devam edecek, 100 baz puanlık bir indirim bekiyorum. Yıl sonu yüzde 9 civarında bir faizle yeni yıla gireceklerini söylüyorlar.

DOLAR VE EURO

Dolar bir yatırım aracı değildir, ödeme aracıdır. Israrla dövize yatırım yapan varsa, evet yıl sonuna 20-21 lira aralığında hareket beklenebilir ama ne kazandırır kısmına bakınca, karşısında euro ve sterlinin daha fazla değer kaybettiğini göz önünde bulundurmak lazım. Orta ve uzun vadede ataklar devam edebilir ama bir borsa, altın, gümüşün getirisi dolara kıyasla daha fazla olur diye düşünüyorum.

İslam Memiş, doların geleceğine dair tahminleriyle dikkat çekti. İşte o açıklamalar