Gram altın kahini İslam Memiş 5 gün sonrasına gözünü dikti: Rakamı açıkladı, 'rekor geliyor' dedi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, 5 gün sonrası için altın fiyatlarına beklediği 'rekor' gelişmesini paylaştı. Memiş, dolar tarafı için de uyarı, şu anda en ucuz ve alınabilir gördüğü yatırım aracını açıkladı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

İslam Memiş, "Borsa İstanbul 8336 puan seviyesinde. Yüzde 2 primli. Yükselişle haftayı tamamladı. Son iki haftadır borsada düşüşler birer alım fırsatıydı. Yukarı yönlü hareketlerin devam edeceğini ifade etmiştim. Borsa tarafında pozitif görünüm devam ediyor. Bu yıl içinde 9 bin puan test edilirse sürpriz olmaz. İkinci çeyreğe de sarkabilir ama beklentim devam ediyor." dedi.

Dolar TL ve euro TL kurları için değerlendirme yapan İslam Memiş, "

Dolar kuru 30.31'de. 30 üzerinde yine, yukarı yönlü hareketlerine devam ediyor. Dolar endeksi 100 seviyesinin üzerinde tutunma çabasını sürdürdü. Fed'in faiz kararına kadar bu yatay seyirin devam edeceğini ifade etmiştim. Bu yıl içinde 40 lira üzerindeki düşüncemizde değişiklik yok. Dolar kuru yavaş da olsa yukarı yönlü hareketlerinde devam etmekte. Euro dolar paritesi 1.0870 seviyesinde. Yine Fed'in faiz kararına kadar 1.08 - 1.09 bant aralığında oyalanacağını ifade etmiştim. Özellikle 1.09 altındaki değerler ucuz olduğundan, bu hafta için eline dolar geçen için de euro ucuz kaldı.

Euro TL 32.99'da. Euro TL'de düşüşler devam ediyor. Bu yıl için 50 lira üzerinde bir rakam bekliyorum euro TL kurunda." diye konuştu. 

İslam Memiş, ons altın ve gram altında 5 gün sonrasına dikkatleri çekerek, beklediği seviyeleri açıkladı...