Gram altın için 'yanıldım' diyen İslam Memiş'ten flaş iddia: "Alamadım ama..."

Finans analisti İslam Memiş, Merkez Bankası'nın kararı sonrası 'yanıldım' diyerek gram altınla ilgili yeni tahmini duyurdu. Memiş, dünkü kararın ardından kendisinin de yatırım açısından 'boşa düştüğünü' ifade etti ancak bir tarih vererek 'her şey bitmedi' dedi.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız


Altın ve para piyasaları İslam Memiş, Merkez Bankası'nın beklenenden az gelen faiz artışı kararı sonrası yangın yerine dönen piyasaları değerlendirdi. Özellikle altınla ilgili öngörüsünün tutmadığını söyleyen Memiş, yatırım konusunda 'alım yapamadım' dedi. Memiş, bundan sonrası için dolar, euro, gram altın ve ons altın tahminlerini aktardı.

Merkez Bankası'nın faizleri yüzde 15'e yükseltmesiyle başlayan yeni dönem öncesi Memiş, ilk olarak borsa ve dolar-euro tahminlerini açıkladı:

"Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Borsada, döviz kurlarında neler oldu, neler olabilir? Elimde TL var neler yapabilirim? Bayram tatiline çıkıyoruz, bu süreçte neler olabilir? Bu soruların yanıtını vermeye çalışacağım. Altın fiyatlarında, gümüş fiyatlarında karar açıklanana kadar sert düşüş vardı. Burayı özellikle yorumlayacağım.

Borsa İstanbul 5428 puanda günü tamamladı. Yüzde 4.65'lik değer artışı vardı. Yol haritamızda değişiklik yok. Daha önce borsa ile doların beraber yükseleceğini ve buna şaşırmamanız gerektiğini ifade etmiştim, öyle oldu. Borsanın gerileyeceğini ifade etmiştim. Dün de sattığımız hisselerinden yüzde 50'sinden alım yapmıştık, diğer yarısını da faiz kararı sonrasını bekliyorduk, ben yapamadım ama yapan arkadaşlarımız var. İyi bir karar verdiler. Faiz kararından sonra piyasaların beklentisi gerçekleşmedi. Piyasalarda hiçbir zaman fırsatlar bitmeyecektir. Bayram sonu bu süreçlerin devam edeceğini tahmin ediyorum.

Dolar kuru 23.43'e kadar geri çekildi, faiz kararını piyasalar beğenmeyince agresif yükselişler gördük. Agresif faiz artırımı gelirse 22.80'i konuşuruz diyordum, 23'ün bile altına sarkmayan kur gördük. Agresif şekilde yabancılar dolar alımı yaptılar. Agresif yükselişler gördük. 23.30'dan 23.40'tan dolar almayan ben 24.60 seviyesinden dolar almayı aklımdan bile geçirmem. Son 6 aydır 2023 yılı içinde 24-25 bandını görebiliriz uyarılarım vardı. Beklenenden önce bir atak gerçekleşti. Günlük bazda yüzde 4.65'lik değer artışı sağlıksız bir fiyatlamadır. Dolar borcum var, yatırım yapayım mı derseniz bende yanıtı hayır. Fırsat beklemeye devam edeceğiz.

Euro TL'de yine bu yıl 28, devamında 30 liranın görülebileceğini ifade etmiştim. Saat 14:00'te faiz kararı sonrası alım fırsatı yakalayabileceğimizi ifade etmiştim. Bugün 27.41'e kadar yükselen euro TL gördük. Burada da euro'dan uzak kalınması gerektiğini düşünüyorum."

İslam Memiş ardından yeni dönemin gram altın ve ons altın öngörülerini sıraladı...

Kaynak: Haber Global TV