Gordon Brown'dan küresel hükümet çağrısı

İngiltere'nin eski başbakanlarından Gordon Brown, koronavirüs ile mücadele için küresel hükümet kurulması çağrısında bulundu. Hükümette sadece siyasiler değil. Sağlıkçılar ve ekonomistlerin de bulunması gerektiğini belirtti.

Son Güncelleme:

İngiltere'nin eski başbakanlarından Gordon Brown, koronavirüs ile mücadele için küresel hükümet kurulması çağrısında bulundu. Hükümette sadece siyasiler değil. Sağlıkçılar ve ekonomistlerin de bulunması gerektiğini belirtti. Gordon Brown, 2008 Finansal kriz zamanında İngiltere başbakanı idi.

Koronavirüsün ekonomide ve dünyada yarattığı tahribatı bi kaç ülkenin mücadelesiyle düzeltilemeyeceğini belirten Brown, bu mücadele için etkin bir küresel hükümet kurulması gerektiğini belirtti. "Bu herşeyden önce tıbbi bir mücadeledir." diyor ve ekliyor "Bununla başa çıkmak için ortak bir çaba gerekiyor."

Brown, önerdiği modelin ortak bir aşı bulma çabası, üretimi organize etmek ve piyasa bozguncularına karşı mücadelede etkili olabileceğini belirtiyor. Brown, bunun gerçekleşmesinin dünya hükümetlerinin "önce ülkem" politikalarına rağmen hala mümkün olduğunu da ekliyor.

The Guardian

Sonraki Haber