Geçen yıl en pahalısı 100 bin TL'ydi, bu yıl en ucuzu! Kurbanlık seçerken dikkat
“Güvendikleri yerden almalarını tavsiye ediyorum”
Vatandaşlara kurbanlık seçerken dikkat etmesi gerektiği konular
hakkında da uyaran Baran Türkmen, şöyle devam etti;
“İnsanlar güvendiği kişilerden alıyorlar. Kurbanlık vasfı taşıyan
hayvanları alabilmek için güvenilir yerden almak lazım. Hayvanların
şap hastalığı geçirmemiz olması lazım, geçirmişse bile o an şaplı
olmaması lazım. Hayvanların dişlerini yani 2 yaşını geçmiş olması
lazım. Kurban işi yılda bir defa insanın gönlüne ve gözüne hoş
gelmesi lazım. Kurbanı önden almaları aslında dezavantaj ya da
avantaj değil. Çünkü artık fiyatlar kurbana bir buçuk ay kala
oturuyor. Kurban sonuna kadar devam ediyor. Üç aşağı beş yukarı
değişmiyor. İnsanlar artık önceden şunun için alıyor, kesim
sırasını öne alabilmek için. Kurban sabahı ilk sırayı, beşinci,
onuncu sırayı almak için bir ay, iki ay öncesinden kurbanlık
alıyor. Bu da artık insanların o an ki bütçesine bağlı. Eğer
insanların o an bütçesi uygunsa kafasında tamamlamışsa öncesinden
gidip alabiliyorlar. Güvendikleri yerden almalarını tavsiye
ediyorum.