Gamestop savaşında son durum: zarar yüzde 50!

Reddit'in Wallstreetbets forumunda örgütlenen bireysel yatırımcıların alımlarıyla yüzde 1.700 kadar yükselen Gamestop hisselerini açığa satan fonun zararı ortaya çıktı. Gamestop'u açığa satan Melvin Capital ocak ayında yüzde 50'yi aşkın zarar etti

Son Güncelleme:

Reddit'in Wallstreetbets forumunda örgütlenen bireysel yatırımcıların alımlarıyla yüzde 1.700 kadar yükselen Gamestop hisselerini açığa satan fonun zararı ortaya çıktı. Gamestop'u açığa satan Melvin Capital ocak ayında yüzde 50'yi aşkın zarar etti.

 GameStop hisselerini açığa satarak pozisyon alan hedge fonu Melvin Capital’ın Ocak ayında yüzde 53 kayıp yaşadığı ortaya çıktı. 

GameStop çılgınlığı sırasında emirleri yerine getirmekte zorlanan ve banka kredi hatlarını kullanan, hissedarlarından fon toplayan işlem platformu Robinhood işlem kısıtlamalarını sekiz hisse ile sınırlandı. Daha sonra bu sınır 1'e indi. Bu sınıra Blackberry ve AMC hisseleri de dahil. 

Büyük hedge fonlar Melvin Capital'in ayakta durabilmesi ve teminatları karşılayabilmesi için 2 milyar dolar enjekte etti. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber