'Fırsat' zilini çalan İslam Memiş 'Yıl boyu bir daha gelmeyebilir' dedi, gram altında rakam verdi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, geride bıraktığımız haftanın yatırım araçları performanslarını değerlendirdi, 'fırsat' uyarısı yaparak yatırımcılara 'Yıl boyu bir daha gelmeyebilir' sözleriyle seslendi. Memiş, gram altın ve gümüşte özellikle dikkat çekti.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Finans analisti İslam Memiş, "Yatırım fırsatı var!" başlıklı değerlendirmesinde, şubat ayı reçetesi sundu. Memiş, 'fırsat var' uyarısı yaparken, gram altın, dolar, gümüş ve borsa için rakamsal bazda tahminlerini açıkladı. 

Memiş, "Ocak ayını geride bıraktık. Şubat haftasındayız. Borsa İstanbul 8665 puanda. 0.24'lük yükseliş var. 8650 üzerinde tutunma çabasını sürdürüyor. Dikkat edin, buradan kar satışı gelmesi gerekiyor uyarım vardı, aynı düşüncem geçerli. Hızlı yükselişlerden sonra satışlara dikkat etmek lazım borsada. Kısa vadede kar satışı bekliyorum. Oradan tekrar 9000 puanı hedef alan yükseliş olacaktır. Buranın üzerinde en az iki gece, yani 8650'den kapanış gerçekleştirmesi lazım. Hızlı yükseliş oldu" dedi.

Dolar tahminini aktaran İslam Memiş, "Dolar bu hafta güçlü. Dolar endeksinde 104 doları hedef alabilir düşüncem geçerliliğini koruyor. Fed'in faiz kararı beklentide geldi, yatay gidiş korundu. Belki önümüzdeki hafta dolar endeksi 104'ü test edip 102 denemesini yapacaktır. Avrupa tarafında enflasyonu, ABD'de tarım dışı istihdam verisini de takip ettik. Sıkışan fiyatlamada haftayı tamamladık.

Dolar TL kuru 30.46'da. Yukarı yönlü hareketler devam ediyor. Döviz kurlarını çok konuşmaya gerek yok. Yılın ilk çeyreğinde 32-33 lira, yaz aylarında 40 lirayı bekliyoruz. Bunlar bizim için şaşırtıcı değil. Tarım dışı istihdam verisinden sonra dolar güçlendi, karşısındaki varlıklarda da satış mümkün oldu. Euro dolar paritesi için yine ucuz diyoruz. Döviz almak isteyen euro almalı, elinde dolar bulunduran euro'ya çevirmeli." ifadelerini kullandı.

Memiş, asıl dikkat çeken 'fırsat var, bu yıl bir daha olmayabilir' uyarısını bu sözlerinin ardından dile getirdi...