Fed kararına çok az kaldı! İslam Memiş 'tuzak' diyerek uyardı

Amerika Merkez Bankası Fed'in yarın 21:00'de açıklayacağı faiz kararı öncesi piyasalar çok hareketli. Özellikle altın ve dolar için karar çok önemli. Peki, bizi yarın açıklanacak veri ile neler bekliyor? İslam Memiş’ten kritik karar öncesi 'tuzak’ uyarısı geldi.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Amerika Merkez Bankası Fed, kritik faiz kararını yarın 21:00'de açıklayacak. Açıklama piyasalar tarafından yakından takip ediliyor. Peki, altın ve dolar bu karardan nasıl etkilenecek, nasıl bir karar bekleniyor?

Analistler Fed'in çizeceği yol haritasının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydederken dolar ve altın üzerinde fiyatlamalar başladı. Küresel piyasalarda altın fiyatlarında yaklaşan Fed toplantısının baskısı hissedilirken, Nisan ayında ocaktan bu yana ilk kez aylık düşüş kaydeden ons altın mayıs ayına da düşüşle başladı. Spot altının onsu 1854 dolar seviyesini test etti. Gram altın da yurtiçi piyasalarının Ramazan Bayramı nedeniyle kapalı olduğu günde 890 liranın altına çekildi.

FED KARARI ÖNCESİ DOLAR VE EURO'DA SON DURUM

Dün yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışının yüzde 0,2 üzerinde 14,8841'den tamamladı. Dolar/TL, yeni güne yatay seyirle başlamasının ardından saat 09.50 itibarıyla önceki kapanışın hemen üzerinde 14,8870 seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,1 azalışla 15,6280'den, sterlin/TL yüzde 0,2 değer kazancıyla 18,6290'dan satılıyor.

Peki, karar ile bizi ne bekliyor? İslam Memiş, "tuzağa" dikkat çekerek uyardı...

Kaynak: Haber Global TV