Fed Başkanı Powell: Mart ayında faiz artırımı uygun

Fed Başkanı Jerome Powel, "Ukrayna savaşının ABD ekonomisine etkisi hayli belirsiz ancak yine de faiz artırımları başlayacak" açıklamasını yaptı.

Son Güncelleme:

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD Temsilciler Meclisindeki sunumunda ilk faiz artırımının mart ayında olacağını net olarak açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini ve olası yansımalarını yakından izlediklerini kaydeden Powell, "ABD ekonomisi üzerinde yüksek belirsizlik oluşturuyor" dedi. Powell, buna karşın mart ayında faiz artırımının uygun olduğunu düşündüklerini söyledi Powell, bilanço küçültmenin ise faiz artırımından sonra planladıklarını aktardı.

Fed Başkanı Powell "Fed bu yıl boyunca, tedarik sorunları gevşerse ve talep ılımlaşırsa enflasyonun düşmeesini beklemeye devam ediyor. Fed, daha yüksek enflasyon risklerine karşı dikkatli" dedi. Powell, ABD istihdamının aşırı sıkı olduğunu ve ücretlerin birçok yılın en hızlı temposunda arttığını" ifade etti. 

DEV BANKALAR FAİZLERİN YÜZDE 2'YE YÜKSELMESİNİ BEKLİYOR

BofA ve Goldman Sachs, Fed'in bu yılın sonuna kadar faizi yüzde 0,25'ten yüzde 2 civarına yükselmesini bekliyorlar.

 Goldman Sachs stratejisti Praveen Korapathy yaptığı açıklamada, "Para politikasının normalleşmesi için sebepler henüz değişmedi" dedi.

JPMorgan ise Fed faiz oranının 2023 yılının ilk çeyreğinde yüzde 2 seviyesine ulaşmasını bekliyor.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber