EYT'de iki aşama! AK Parti'nin son açıklaması gözleri o güne çevirdi

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM çalışmalarına siyasi partilerin mutabakatı ile 28 Şubat'a kadar ara verilmesinin kararlaştırıldığını açıkladı.

AK Parti'li Elitaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Milletvekillerimizin büyük bir çoğunluğunun deprem bölgesinde olması sebebiyle, siyasi partilerimizin mutabakatı ile TBMM çalışmalarına 28 Şubat 2023 tarihine kadar ara verilmesi kararlaştırılmıştır. Geçmiş olsun Türkiyem" dedi.

İKİ AŞAMA: GENEL KURUL OYLAMASI VE ERDOĞAN'IN ONAYI

EYT düzenlemesinin 7 Şubat tarihinde Meclis Genel Kurulu'nda oylanarak Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulması bekleniyordu.

Türkiye 6 Şubat tarihine depreme uyandı. 10 ilde 13 milyonu aşkın kişiyi etkileyen 2 büyük deprem sonrası devlet ve millet seferber olarak yaraları sarmak için büyük bir dayanışma örneği gösterdi. Bu nedenle Meclis çalışmalarına 21 Şubat tarihine kadar ara verildi.

AK Parti'den yapılan yeni açıklamaya göre Meclis çalışmaları 28 Şubat'ta başlayacak. Bu tarihte yetişmesi halinde EYT kanun teklifi Meclis'te oylanacak ve yasalaşacak.

EYT'LİLER İLK MAAŞLARINI NE ZAMAN ALACAK?

Sosyal medya hesabı üzerinden EYT ile ilgili paylaşım yapan SGK Uzmanı Özgür Erdursun, EYT'lilerin ilk maaşını bahar-yaz aylarında alabileceğini söyledi.

Son gelişmelere göre EYT'nin Mart ayında yasalaşacağını belirten Erdursun, Emeklilik başlangıcının Nisan ayına, ilk maaşın ise Mayıs-Haziran'a kaldığı değerlendirmesinde bulundu.

Erdursun'un yorumu şu şekilde:

"EYT Mart, Emeklilik başlangıcı Nisan, ilk aylığın alınacağı tarih Mayıs-Haziran ayına kaldı!"

Kaynak: Haber Global TV