EYT: Askerlik ve doğum borçlanması bugün ne kadar, 1 Ocak'tan sonra ne kadar?

EYT kararının açıklanmasının ardından eksik prim günü olan EYT'liler askerlik ve doğum borçlanması için SGK'lara koştu. Peki askerlik ve doğum borçlanmasında bugün ile 1 Ocak arasında ne kadarlık bir ödeme farkı var? İşte o çok önemli detay...

Son Güncelleme:

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yaş sınırı olmadan 8  Eylül 1999 öncesi sigortalılar için emeklilik imkânı geldi. Kadınlar için 5 bin prim günü ve 20 yıl sigortalılık süresi, erkekler için 5 bin prim günü ve 25 yıl sigortalılık süresi gerekiyor. Prim ve sigortalılık süresi şartlarını karşılayanlar yaşa bakılmadan emeklilik hakkı kazanacak. Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nda da 25 yıl sigortalılık süresine ek olarak erkekler için 7 bin 200, kadınlar 9 bin prim günü gerekiyor. 

Kararın açıklanmasının ardından EYT kapsamına girenler eksik prim günlerini tamamlamak için SGK'lara akın etti. Askerlik ve doğum borçlanması yoluyla eksik prim günlerini doldurmak isteyenler, yeni yılda bu primler zamlanacağından 3 gün içinde işlemlerini yetiştirmeye çalışıyor. Peki bugün yapılan borçlanma ile 1 Ocak'tan sonra yapılacak borçlanma arasında ne kadar fark var?

Detaylar haberimizin  devamında...

Kaynak: Haber Global TV