Eylül ayı enflasyonu bugün açıklanıyor

Kritik ayı enflasyon rakamları bugün saat 10:00'da TÜİK tarafından açıklanacak... Geçtiğimiz ay yüzde 1,46 artan enflasyonun bu ay enerji maliyetlerindeki artışın etkisiyle aylık yüzde 3'ü aşması bekleniyor. Hem Reuters hem de Anadolu Ajansı anketlerinde yıllık beklentiler yüzde 80'in üstünde!

Son Güncelleme:

Kritik ayı enflasyon rakamları bugün saat 10:00'da TÜİK tarafından açıklanacak... Geçtiğimiz ay yüzde 1,46 artan enflasyonun bu ay enerji maliyetlerindeki artışın etkisiyle aylık yüzde 3'ü aşması bekleniyor. Hem Reuters hem de Anadolu Ajansı anketlerinde yıllık beklentiler yüzde 83'ün üstünde gerçekleşti. 

Reuters anketinde Tüketici Fiyatları Endeksi'nin (TÜFE) Eylül ayında gıda fiyatları, doğalgaz ve elektrik zamlarının da etkisiyle aylık yüzde 3.8 artması yıllık bazda ise 24 yılın yeni zirvesi olan yüzde 84.63'e yükselmesi bekleniyor.

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, eylül ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 3,53 artmasını bekliyor. 15 Ekonomistin katılımıyla gerçekleştirilen ankette eylül ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 3,53) göre bir önceki ay yüzde 80,21 olan yıllık enflasyonun yüzde 84,26'ya yükseleceği hesaplanıyor.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber