Euro/dolar paritesi yeniden 1'in altını gördü

Yüksek enflasyon ve doların küresel para birimleri karşısında değer kazanmasının etkisiyle bir süredir 1'e yaklaşmakta olan euro/dolar paritesi Rusya'nın zamansız bir şekilde gaz kesintisini duyurmasıyla bugün yeniden 1'in altını gördü

Son Güncelleme:

Yüksek enflasyon ve doların küresel para birimleri karşısında değer kazanmasının etkisiyle bir süredir 1'e yaklaşmakta olan euro/dolar paritesi Rusya'nın zamansız bir şekilde gaz kesintisini duyurmasıyla bugün yeniden 1'in altını gördü.

Geçtiğimiz hafta Fed yetkililerinden "Enflasyonda yüzde 2 hedefine ulaşıncaya kadar faizleri artırmalıyız" açıklamaları doların küresel para birimleri karşısında güç kazanmasını sağlarken, euro ve diğer para birimlerini de zayıflattı.

Haftasonu Rusya'dan gelen haber Euro/dolar paritesi için tuz biber oldu. Rus enerji şirketi Gazprom, Kuzey Akım boru hattından, tek kompresör ünitesinin bakımı nedeniyle 31 Ağustos’tan itibaren 3 günlüğüne doğal gaz akışının durdurulacağını bildirdi.

Bu zamansız bildirim euro/dolar paritesini daha da zayıflatarak 1'in altına düşürdü. Kur bugün sabah saatlerinde 3 kez 1'in altına geçerek 0,99932'ye kadar geriledi.

Bu seviyeleri 3 kez test eden kur bu seviyelerde kalıcı olamayarak yeniden yukarı döndü. Kur saat 11:46 itibariyle 1.00124'ten alıcı buldu. Ancak 14.55 itibariyle dolar yeniden euro'yu geride bıraktı. Saat 16 itibariyle euro yeni toparlandı ve 1 euro 1.0004 dolardan işlem görüyor. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber