Et fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Ramazan ayında sabitlenecek: Kıyma 190 TL, kuşbaşı 210 TL...

Ramazan'da bazı et ürünlerinde fiyatlar sabitlenecek. İstanbul PERDER Başkanı Faruk Güzeldere, "Piyasalarda 260, 270, 280 civarında olan kıymalık etimizin fiyatını 190 TL'den, 300'lere doğru giden 260, 270, 280 lira civarı satılan kuşbaşı etimizin fiyatını 210 TL'den sabitleme kararı aldık'" dedi.

Son Güncelleme:

Bünyesinde 44 üye ve 2140 mağaza bulunan İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (İstanbul PERDER), Tarım ve Orman Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu yetkilileriyle yaptıkları çalışma sonucunda, Ramazan ayında et fiyatlarını sabitleme kararı aldığını açıkladı.

İstanbul PERDER Başkanı Faruk Güzeldere, son zamanlarda kırmızı et fiyatlarında yukarı doğru çok ciddi bir hareketlilik olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Spekülatif artışlardan bahsediliyor. Özellikle depremin ilk haftasında et fiyatı yaklaşık 20-30 lira civarında yükseldi. Önümüzdeki hafta başlayacak Ramazan ayında, arz talep dengesindeki artış nedeniyle, fiyat artışlarının devam etmesi söz konusu. Nitekim bugün yapılan kesimlerde etin fiyatının üzerine 15 lira gibi bir rakama geldiği söyleniyor. Dernek olarak bu tür fiyat artışlarını takip ederiz. Tarım ve Orman Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu yetkilileriyle yaptığımız çalışmalar neticesinde İstanbul özelinde, yerel perakendecilerimize, vatandaşlarımıza Ramazan boyunca avantajlı et ulaştırmak için çaba içerisine girdik. Onlar da gerekli olan önlemleri aldılar. Ramazan ayının birinci gününden başlamak üzere bugün piyasalarda 260, 270, 280 civarında olan kıymalık etimizin fiyatını 190 TL'den, 300'lere doğru giden 260, 270, 280 lira civarı satılan kuşbaşı etimizin fiyatını da 210 TL'den sabitleme kararı aldık. Bunu da tüm Ramazan ayı boyunca bu satışı gerçekleştirmeyi planlamaktayız." 

"KASAP REYONU OLAN MAĞAZALARDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK"

Güzeldere, et fiyatlarındaki hareketliliğin devam etmesi durumunda, Ramazan ayı sonrası için de planlama yaptıklarını vurguladı. Güzeldere, amaçlarının kırmızı etin Ramazan ayında vatandaşlara avantajlı fiyatlarla ulaştırmak olduğunu belirterek "Malum oruç ayı, protein ihtiyacı, yemekler yapılıyor, bu kültürümüz mevcut. Onların ceplerine dokunabilmek aynı zamanda bu spekülatif artışların, bu hamlelerle bertaraf edilmesini bekliyoruz açıkçası" diye konuştu. Dernek üyesi perakendecilerin pazartesi itibariyle et tedariğine başlayacaklarını, bu etlerin işlenmesinin ardından tezgaha çıkaracaklarını ifade eden Güzeldere, kasap reyonu olan ve bu kampanyaya dahil üyelerle olan yaklaşık bin 300- bin 500 mağazada gerçekleştireceklerini söyledi.  

Kaynak: DHA

Sonraki Haber