Eski iş ortaklarından Uber'e 50 milyon liralık dava

Şirketin XL olarak adlandırdığı 8+1 araçlar ile taşıma yapan, fakat hizmetin sonlanmasının ardından araçlar boşa çıkan mağdurlar Uber Mağdurları Platformu adında bir topluluk kurarak şirkete dava açmaya hazırlanıyor.

Son Güncelleme:

Mayıs 2019'da Türkiye'deki 'XL' faaliyetlerine son vere Uber, arkasında birçok mağdur bıraktı. Şirketin XL olarak adlandırdığı 8+1 araçlar ile taşıma yapan, fakat hizmetin sonlanmasının ardından araçlar boşa çıkan mağdurlar Uber Mağdurları Platformu adında bir topluluk kurarak şirkete dava açmaya hazırlanıyor. Platformun avukatlarından Alparslan Saraç,"Uber, faaliyetlerine bir anda son vermesiyle birlikte kredi çekerek, borç alarak, masraflar yaparak Uber ile işe başlamış olan kendi sürücülerini ciddi anlamda zarara uğrattı. Toplam değeri 50 milyon lirayı bulan zararın davalı Hollanda ve Türkiye şirketlerinden karşılanmasını talep ediyoruz" dedi

Taşımacılık uygulaması Uber'in 2019'un Mayıs ayında Türkiye'deki 'XL' faaliyetlerine son vermesinin ardından, şirketin iş ortakları ortada bırakılmış ve mağduriyetler meydana gelmişti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan 'Uber Mağdurları Platformu'nun avukatları, UberXL faaliyetlerine son verilmesiyle birlikte mağdur olan müvekkillerinin zararlarının giderilmesi için tazminat davası açmaya başladıklarını duyurdu.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın karşısında toplanan platform üyeleri, avukatları Alparslan Saraç, Ahmet Dülger ve Samet Gülaydın ile birlikte basın açıklaması yaptı.

Avukat Alparslan Saraç, platform adına yaptığı açıklamada, Uber'in, 31 Mayıs 2019'da Türkiye'deki UberXL faaliyetine hukuksuz bir şekilde, tek taraflı ve haksız bir tutumla son verdiğini söyledi.

'DAVACI SAYISI 1000'

Uber'in bu kararının 3-4 yıldır iş yapan sürücüleri mağdur ettiğini dile getiren Saraç, "Türkiye'de herhangi bir reklam yapma ihtiyacı duymadan, kendi şoförlerinin verdiği kaliteli hizmet sayesinde değerini yükselten Uber, faaliyetlerine bir anda son vermesiyle birlikte kredi çekerek, borç alarak, masraflar yaparak Uber ile işe başlamış olan kendi sürücülerini ciddi anlamda zarara uğrattı. Daha önce yaptığımız açıklamalarda beyan etmiştik. Bir UberXL mağduru da bankalara yaptığı borçlardan dolayı intihar etmişti" dedi.

Saraç, Uber'e karşı dava açma zaruriyeti doğduğunu belirterek, "Yaklaşık 1000 kişiyi bulan davacı kitlesiyle bugün davaların başladığını söyleyebiliriz. Mağdurların gördüğü zararlara ve bu zararların tazminine ilişkin ticaret hukukundan kaynaklanan alacak davaları görülecektir. Umuyoruz ki bundan önceki süreçte kendileriyle yaptığımız görüşmelerde umarsız davranan Uber tutumunu değiştirir, zararların tazmini noktasında gereken duyarlılığı gösterir" dedi.

Avukat Saraç, Uber sisteminin haksız ve hukuka aykırı olarak ani bir kararla kapatılması nedeniyle uğradıkları zararın karşılanması amacıyla tazminat davaları açtıklarını belirterek, toplam değeri 50 milyon lirayı bulan zararın davalı Hollanda ve Türkiye şirketlerinden karşılanmasının talep edildiğini söyledi.

Sonraki Haber