Enflasyon, faiz, kur üçgeninde tasarrufu eriyen vatandaş ne yapacak?

Enflasyon artarken faiz artmayınca milyonlarca vatandaşın tasarrufları eridi gitti. Paralarının değerini korumak isteyen vatandaşlara ise bunu sağlayabilecek bir tasarruf aracı tam anlamıyla halen sunulabilmiş değil. Peki vatandaş rahat bir nefes alabilecek mi? İşte detaylar...

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Türkiye ekonomisi son yıllarda enflasyon, faiz, kur üçgeninde sıkıştı kaldı. Ekonomideki bu sıkışıklık fiyatların arttıkça artmasına gelirlerin ise sürekli enflasyon tarafından ezilmesine yol açtı. Dün 10 liraya satılan bir ürün bugün 12 liradan satılır oldu. Yarın 14 liraya satılmayacağının da garantisi yok.

Önceden tasarruf yapan vatandaşların tasarrufları da bu kaos ortamı içinde hızla erimeye başladı. Bu durumda vatandaşlar birikimlerini koruyabilmek için olanakları masaya yatırdı. Ancak enflasyon bu kadar artarken faiz düşük tutulunca milyonlarca vatandaş bir çıkış yolu bulamazken eldeki birikimleri de değersizleşti. 

Peki Türkiye bu sarmaldan ne zaman çıkabilecek? Vatandaş rahat bir nefes alabilecek mi? Sorunun yanıtı haberimizin devamında.