En düşük emekli maaşı kaç TL olacak? Uzman isim iki rakam verdi: Kuvvetli bir ihtimal...

Çalışma ekonomisi uzmanı Tarkan Zengin, en düşük emekli maaşının yükseltilmesine ilişkin çalışma hakkında Haber Global'de değerlendirmelerde bulundu. Zengin, yapılması muhtemel düzenlemeyle ilgili tahminini paylaştı.

Son Güncelleme:

En düşük emekli maaşı alan 1.8 milyon emekli için ek bir çalışma yapıldığı öğrenildi. Çalışma ekonomisi uzmanı Tarkan Zengin, muhtemel düzenlemeyle ilgili Haber Global'e değerlendirmelerde bulundu.

Zengin, "SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin tamamlama maaşı dediğimiz en düşük maaş 10 bin altında olanlar 10 bine tamamlanma kararı alınmıştı. Bu konuda medyaya yansıyan haberlere göre, adım atılacağına dair çalışma ifade ediliyor. Bugün AK Parti MYK toplantısında ve bu konuda çalışan bakanlıklar düzeyinde yeni bir adım olup olmayacağının net açıklaması yapılabilir. Olacaksa ne kadar olacak, bu rakamı da duymuş olacağız" dedi.

Zengin, şöyle devam etti:

"Muhtemeldir ki ben geçen çarşamba günü rakamlar belli olmadan, kabine toplantısı vardı, bakanlığın sunum yaptığını, bunun içinde tamamlama maaşlarının alternatifli şekilde sunulduğuna dair bilgi edinmiştim. Buna kabine karar verecek. 12 bin, 12 bin 500 aralığında bir rakamın olma ihtimali kuvvetli bir ihtimal olarak görülüyor. Her çalışmanın sonucunda beklentilerin karşılanma karşılanmama durumunu da biliyoruz ki, karşılanmayabiliyor. Milyonlarca insanı ilgilendiren hassas bir konu."

Bakan Şimşek'ten Global Liderler Zirvesi'nde enflasyon mesajı Global Leaders Summit başladı! Emekli maaşına refah payı eklenebilir Fiş almayana 5 bin lira ceza 7 bin lirayı aşan ödemelere düzenleme Elden kira ödemesine ceza geliyor