Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ı şoke eden öneri: "İlk etapta işsiz olan EYT'liler emekli edilsin"

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, Aralık ayını beklerken MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı'dan EYT'de tazminatın yüzde 50'si Kredi Garanti Fonu (KGF) ile karşılanması talebi geldi. Ayrıca EYT'de ilk aşamada sadece işsiz olanların emekli edilmesini önerdi.

Son Güncelleme:

Aralık ayında Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın beklediği yasanın çıkması bekleniyor. Yaklaşık 1,5 milyon kişi ilk aşamada emekli olacak.

Ancak EYT'lilerin emeklilik başvurusu yapması halinde işverenin tazminat yükü artacak.

Bu konuyla ilgili iş dünyasından farklı açıklamalar geliyor. Kimisi hepsi bir anda emekli olmasın derken kimisi ise tazminatın yarısını devlet karşılasın diyor.

İlk etapta işsiz EYT'lilerin emekli edilmesi yönünde öneride bulunan MÜSİAD Başkanı, EYT'de tazminatın yüzde 50'sinin de KGF ile karşılanmasını talep etti.

Müstakil Sanayi ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mahmut Asmalı, katıldığı Bloomberg HT yayınında EYT ve asgari ücret konularında değerlendirmelerde bulundu.

1,5 milyon EYT’li olduğunu bunun da yüzde 87’sinin özel sektörde çalıştığını hatırlatan Asmalı, “Burada bir beklenti oluştu, karşılanması gerekir. Ancak işverene kıdem tazminatı yükünü hafifletmek için kademeli çözüm olmalı. Örneğin ilk etapta işsiz olanlar emekli edilebilir” dedi.

Kaynak: Haber Global TV

Bakan Şimşek'ten Global Liderler Zirvesi'nde enflasyon mesajı Global Leaders Summit başladı! Emekli maaşına refah payı eklenebilir Fiş almayana 5 bin lira ceza 7 bin lirayı aşan ödemelere düzenleme Elden kira ödemesine ceza geliyor