EYT'liler formül istemiyor: Tek bir talepleri var

Emeklilikte Yaşa Takılanlar'la ilgili hükümet cephesinden muhalefetten uzmanlardan her gün yeni bir açıklama gelirken medyada ise çeşitli formüllerden bahsediliyor. Peki EYT'liler bu duruma ne diyor ve ne istiyor? Detaylar haberimizde...

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız


Basında konuşulan formüller birbirini kovalarken Emeklilikte Yaşa Takılanlar bu durumdan rahatsız. Nedeni ise konuşulan formüllerin hemen hemen hepsinin EYT'lileri emekli olmasını geciktirecek sonuçlar üretmesi.

Prim gününün artırılması, yeni yaş sınırı konulması ya da daha düşük maaşla emekli olunması gibi birçok formül var. Ancak EYT'lilere göre bunların hepsi ellerinden alınan haklarının iadesine yönelik değil.

Peki EYT'liler ne istiyor? Türkiye gazetesi yazarı İsa Karakaş, bugünkü yazısında bu soruya yanıt aradı.

Karakaş EYT'lilerin tek talebi olduğunu şu cümlelerle anlattı: "Tekrar altını çizelim EYT’liler erken emeklilik ya da bir ayrıcalık istemediklerini, sadece 1999 yılında çıkarılan yasa ile getirilen “yaş” engelinin kaldırılmasını istiyor. Zira EYT’liler erken emeklilik ya da ayrıcalık değil işe girdikleri tarihlerde geçerli olan emeklilik şartları neyse sadece onu müktesep hak olarak talep etmektedirler… Başka bir anlatımla alınan haklarının iadesini talep etmektedirler."

Bunun dışındaki hiçbir formülün EYT'lilerin alınan haklarını geri getirmeyeceğini bilen Emeklilikte Yaşa Takılanlar bu taleplerinde netler ve birlikte hareket ediyorlar.

Peki Türkiye'de kaç EYT'li var? Detaylar haberimizin devamında...

Kaynak: Haber Global TV