Emekli maaşında en son durum! 2022 emekli maaşı ne kadar olacak?

Emekli maaşlarına yapılacak zam miktarının yıllık yüzde 40 olabileceği konuşulurken, farklı farklı senaryolar da masada. 2022 emekli maaşı ne kadar olacak? Emekliye ne kadar zam yapılacak? En düşük emekli maaşı ne kadar? İşte ihtimallere göre ocak ayı zamlı emekli maaşları...

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

SSK emeklisi ve Bağ-Kur emeklisinin maaşlarına ocak ayında yapılacak zam oranı merak edilirken kulislerde konuşulan rakamlar heyecan yarattı. 6 ayda bir enflasyon verilerine göre artan emekli maaşları için gözler şimdi Aralık ayı rakamlarına çevrildi. Ocak ayı zammının yüzde 15-16'lara çıkması konuşulurken, enflasyonun beklentileri aşması durumunda bu rakam daha yukarı çekilecek. 

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) son verisine göre; enflasyon temmuzda yüzde 1.80, ağustosta yüzde 1.12, eylülde yüzde 1.25, ekimde yüzde 2.39, kasımda ise yüzde 3.51 olmuştu. Bir başka ifadeyle ikinci 6 aylık dönemin 5 ayında kümülatif yüzde 10.46’lık enflasyon rakamına ulaşıldı. Geriye sadece aralık kaldı. Merkez Bankası beklenti anketine göre aralık için uzmanların enflasyon öngörüsü yüzde 3.37 seviyesinde.

Kaynak: Diğer