Dolar 16 TL'yi aştı

Merkez Bankası'nın 100 baz puan faiz indirmesinin ardından dolardaki yükseliş sürüyor. Bugüne 15.94 seviyesinden başlayan dolar kuru daha sonra gelen alımlarla 16.82'yi gördü. Euro ise 19'u geçerek 19.07'e kadar yükseldi.

Son Güncelleme:

Merkez Bankası'nın 100 baz puan faiz indirmesinin ardından dolardaki yükseliş sürüyor. Merkez Bankası'nın 100 baz puan faiz indirmesinin ardından dolardaki yükseliş sürüyor. Bugüne 15.94 seviyesinden başlayan dolar kuru 16.45'i aştıktan sonra 16.82'yi de gördü.

Bugüne 18.09 TL seviyesinden başlayan Euro ise rekor zirvesini yenileyerek 18.58 TL'yi aştı! Euro yükselişini devam ettirerek 19.07'ye kadar yükseldi.

Bugün TCMB'nin kurdaki sert yükselişlere bir kez daha müdahale edip etmeyeceği izlenecek.

Merkez Bankası, dün politika faizini yüzde 15'ten 100 baz puan indirerek yüzde 14'e çekti. 

PPK metninde yapılan indirimlerin yarattığı etkilerin izleneceği belirtildi. Metinde "Alınmış olan kararların birikimli etkileri 2022 yılının ilk çeyreğinde yakından takip edilecek ve bu dönemde fiyat istikrarının sürdürülebilir bir zeminde yeniden şekillenmesi amacıyla geniş kapsamlı politika çerçevesi gözden geçirme süreci yürütülecektir." denildi.

Öte yandan bir önceki metinde yer alan "Faiz indirimleri için kalan sınırlı alanı bir sonraki faiz kararında değerlendireceğiz" mesajını bu metinde "Kurul, politika faizinin 100 baz puan indirilerek, arz yönlü ve para politikası etki alanı dışındaki arızi faktörlerin fiyat artışları üzerinde oluşturduğu geçici etkilerin ima ettiği alanın kullanımının tamamlanmasına karar vermiştir." şeklinde yer aldı. Sınırlı alanın kullanıldığı ve faiz indirimlerine ara verildiği mesajı verildi.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber