Dolarda neden şu aralar yaprak kımıldamıyor? İslam Memiş anlattı

12 Nisan günü piyasalar açılırken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş haftayı değerlendirdi. Nisan ayının alım fırsatları için final ayı olduğu iddiasının altını bir kez daha çizen İslam Memiş, dolar endeksi yükselirken Türkiye'de dolar TL kurunun neden yerinde saydığını anlattı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş bu hafta için yatırım araçlarını  değerlendirdi. Memiş, çarpıcı saptamalarda bulundu.

İşte İslam Memiş'in açıklamaları

BORSA İSTANBUL

"Borsa İstanbul 2414 puanda. Yükseliş var ama yükselişlerin kalıcı olacağını tahmin etmiyorum. Bu trendin kar satışıyla karşı karşıya kalacağını söyleyebilirim. Çünkü dolar baskılanmaya devam ediyor. Dolar endeksi 100'e gelmesine rağmen 14.74'ün üzerinde bir rakam görmüyorum."

"NİSANDA DİP SEVİYELER GÖREBİLİRİZ"


"Dövizde, altında dip seviyeler görebiliriz Nisan ayında. Bu seviyeler aşağıya doğru test edildikten sonra Haziran ayına kadar sürecek bir trendle bir fırsat vermeyeceğini tahmin ediyorum. Bu kısa vadeli agresif yukarı yönlü atakların da bir tuzak fiyatlama olacak. Büyük ihtimalle Haziran ayında."

NİSAN AYINDA NE OLACAK?

"Son 2 haftadır şu öngörümü paylaşıyorum. Nisan ayı final ayıdır diyorum. Altın, gümüş borcu olan ya da bu enstrümanlara yatırım yapacak kişilerin bu ayı final ayı olarak görmeleri gerektiğini söyledim. Mayıs ayında agresif yükselişler görme ihtimalini gördüğümüzü söyleyebilirim."

Yükselişteki gram altın nereye kadar gidecek? Detaylar haberimizin devamında.

Kaynak: Haber Global TV