Dolarda gözler enflasyonda

Dolar/TL geçen hafta koronavirüsün kontrol altına alınabileceği beklentisinin artması, küresel satış baskısının azalması ve petrol fiyatlarının düşmesiyle dar bantta sakin bir seyir izlemişti. Bugün ise enflasyon var.

Son Güncelleme:

Dolar haftaya yükselişle başladı. 5,97 seviyelerinden açılan dolar kuru daha sonra 5,9847 seviyelerine yükseldi.

Dolar/TL geçen hafta koronavirüsün kontrol altına alınabileceği beklentisinin artması, küresel satış baskısının azalması ve petrol fiyatlarının düşmesiyle dar bantta sakin bir seyir izlemişti. Dolar kuru enflasyon verisinin izleneceği 3 Şubat haftasında da yatay bir seyirle 5.98 TL'den el değiştiriyor. Dolarda bugün enflasyon verisi izlenecek. Küresel piyasalara ise son 5 yılın en sert düşüşünü yaşayarak yüzde 9 gerileyen Çin damgasını vurdu.

Dolar/TL üzerinde jeopolitik gelişmelerin ve küresel piyasalarda koronavirüs endişelerin yarattığı baskı devam ederken kurda bugün izlenecek en önemli veri TÜİK'in açıklayacağı enflasyon verisi ve hafta içerisindeki Hazine ihaleleri olacak.

Ekonomistlerin ocak ayı enflasyon beklenti ortalaması yüzde 1,14 olurken bu doğrultuda yıllık enflasyonun yüzde 11,92'ye çıkacağı hesaplanıyor.

Geçen hafta 5.95. - 5.9860 arası dar bantta dalgalanan kurda, piyasalar için en önemli risklerden biri olarak koronavirüs öne çıkıyor ancak virüsün kontrol altına alınabileceğine dair beklentilerin artması, küresel satış baskısının azalması, petrol fiyatlarının düşüyor olması TL'nin pozitif ayrışmasına neden oluyor.

Sonraki Haber