Dolar ve Euro'da son durum

Bugüne 8.31 seviyesinde başlayan Dolar/TL kuru ABD'den gelen 2008 krizinden beri en yüksek enflasyon rakamıyla birlikte 8.38'e kadar çıktı

Son Güncelleme:

Dolarda 7 Mayısta ABD'deki enflasyon endişeleri nedeniyle başlayan yükseliş sürüyor. Dolar bugüne yine yükselişle 8.31 seviyesinden güne başladı. 

Bugün gözler açıklanacak olan ABD enflasyon rakamlarında olacak. Açıklanacak olan enflasyon faiz artırımlarının ne kadar yaklaştığını gösterecek. İçerde ise Ramazan Bayramı arefesi nedeniyle yarım gün işlem gerçekleştirilecek. Dolayısıyla hacimin düşük olması bekleniyor. Küresel borsalarda ise teknoloji hisseleri öncülüğünde gerçekleşen satışlar sürüyor. Küresel piyasalardaki satışlar dolara yarıyor. Nakite geçiş doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü gösteren DXY endeksine yarıyor. DXY endeksi 90.100 seviyesinden geri dönerek 90,310 seviyesine kadar yükseldi.

Euro ise bugüne 10,0786 seviyesinden başladı. 

15:40 - ABD'den gelen beklentilerin üzerinde enflasyon rakamı dolar kurunu 8.38'e çıkarttı

Piyasaların beklediği ABD enflasyon rakamları açıklandı. ABD'de nisan ayı enflasyonu yüzde 0,8 ile beklentilerin üzerinde artış kaydetti. Beklenti artışın yüzde 0,2 düzeyinde olacağı yönündeydi. yıllık olarak ise yüzde 4,2 artış kaydetti. Yıllık enflasyon beklentileri yüzde 3.6 düzeyindeydi. Yaşanan bu sert artış sonrası ABD'de enflasyon 2008 krizinden bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. 

Bu açıklanan verinin ardından dolar kuru 8.38 seviyesine kadar çıktı.

2008 yılından beri en yüksek seviyeye çıkan ABD enflasyonu Fed'in faiz artırımlarını öne çekeceği baskılarını artırıyor. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber