Dev banka fena durumda: Herkes o bankadan parasını çekmeye başladı

Zor durumda olan ve son dönemde sık sık Lehman Brothers benzetmesi yapılan İsviçreli banka Credit Suisse'de büyük özel bankacılık müşterilerinin bir kısmının bankadan paralarını çektikleri ortaya çıktı. Öte yandan bankanın kredi notu yine düşürüldü.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Standard & Poor's'un, kapsamlı bir yenilenme planının uygulama riskiyle dolu göründüğüne karar vermesiyle Credit Suisse'nin (NYSE:CS) kredi notu Çarşamba günü bir darbe daha aldı.

S&P, İsviçre bankasının uzun vadeli kredi notunu bir kademe düşürerek halen yatırım yapılabilir seviyedeki en düşük not olan BBB-'ye indirdi ve "kötüleşen ve değişken ekonomik ortamda ve piyasa ortamında önemli uygulama riskleri" gördüğünü söyledi.

Aralarında Asya ve Ortadoğu'daki zengin ailelerin de bulunduğu milyarder isimlerin, bankadaki servetlerini riske atmak istemedikleri için paralarını çekmeye başladıkları söyleniyor.  Öte yandan Credit Suisse, zengin müşterileri İsviçre'ye çekerek kara para aklama yasalarını ihlal ettiği suçlamalarından kurtulmak için Fransa'ya 238 milyon euro ödemeyi kabul etti. Anlaşma, İsviçreli bankasının bu hafta açıklayacağı büyük bir yeniden yapılanma öncesinde önemli bir kaybı işaret ediyor.

Kaynak: Diğer