Cumhurbaşkanı Erdoğan: Trakya enerjide merkez olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Silivri Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi Kapasite Artış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Türkiye’yi gaz fiyatının belirlendiği ülke yapacağız. Trakya enerjide merkez olacak" dedi.

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Silivri Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi Kapasite Artış Töreni'ne katıldı. Gelecekte doğalgaz referans fiyatının Türkiye'de oluşacağının altını çizen Erdoğan, "Dostum Putin ile görüştük, adımlarımızı atıyoruz. Trakya enerjide bir hub haline gelecektir" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamaları: 

Yeraltı depolama tesisimizin açılışını yaptığımız, 4.6 milyar metreküpe ulaşan toplam kapasitesinin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Silivri, Avrupa'daki en büyük yeraltı gaz depolama tesisi haline gelmiştir. İlk fazını 2007'de hizmete almıştık. Tüm bu çalışmalarda malzemeler yerli ve milli olarak üretilmiştir. Silivri doğal gaz depolama tesisimiz günlük 45 milyon metreküp enjeksiyon ve 75 milyon metreküp geri üretim kapasitesine sahiptir. Ülkemizin bu yılki toplam doğal gaz tüketiminin 53.5 milyar metreküp olacağı göz önüne alındığında Silivri ve Tuz Gölü'ndeki kapasitenin önemi daha iyi anlaşılacaktır. Bakanlığımızı, kurumlarımızı, yüklenici firmaları tebrik ediyorum. 

Türkiye Yüzyılı ile milletimize bir gelecek vizyonu sunduk. Ülkemizi her alanda dünya ile rekabet edebilir seviyeye getirme hedeflerimizi kamuoyu ile paylaştık. 20 yıla sığdırdığımız asırlık işlere harcadığımız emeklerimizin meyvelerini toplamaya başlayarak ülkemizi en üst lige çıkarmaya başlayacağımız bir döneme giriyoruz. Türkiye'nin istikametini güven ve istikrar iklimine döndürerek ülkemizi girdaptan kurtardık. Yatırımı, istihdamı, üretimi, ihracatı destekleyerek cari fazla yoluyla büyümeyi 85 milyonun tamamının hayatına yansıttık. Son dönemde, siyasi, sosyal ve ekonomik saldırılara mücadeleyi, ekonomi programımızı daha güçlü hale getirerek tahkim ettik. 

"TRAKYA ENERJİDE BİR HUB HALİNE GELECEK"

Yeni keşiflerin müjdesini paylaşmak için gece gündüz çalışıyoruz. Benzer bir gelişme petrol keşfi ve üretimi alanında da yaşanıyor. Eski kuyuları tekrar kontrol ederek üretime kazandırıyoruz. En kısa sürede günlük petrol üretimimizi 100 bin varile çıkartacak, ardından daha büyük keşifler ve üretimler için yolumuza devam edeceğiz. Amacımız, ülkemizi kısa süre içinde doğal gaz referans fiyatının oluştuğu bir yer haline getirmektir. Dostum Putin ile görüştük, adımlarımızı atıyoruz. Trakya enerjide bir hub haline gelecektir. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber