Çukurova Havalimanı açılıyor... Bakan Uraloğlu, Haber Global'de son bilgileri verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bugün açılışı yapılacak Çukurova Havalimanı'na ilişkin bilgiler verdi.

Son Güncelleme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Haber Global'de bugün açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak Çukurova Havalimanı'na ilişkin bilgiler verdi.

Haber Global Muhabiri Mehmet Altunışık'ın sorularını yanıtlayan Bakan Uraloğlu, "Yörenin mimarisini yansıtmaya çalışıyoruz. Burada da turuncu renk narenciye ve yeşil renk, onu kuleye yansıtmaya çalıştık. Pamuk görselini girişte cam tavanlara yansıttık. Çok güzel bir ambians oluşturdu. Sadece bir yolculuk değil, bölgenin bazı değerlerini de mimariye yansıtmış olduk" ifadelerini kullandı.

D400 karayolu ve otoyolun havalimanına ulaşımı sağlayacağını belirten Bakan Uraloğlu, "Bağlantı yollarıyla beraber havalimanına ulaşımı sağlayacağız. Adana'dan gelenlerin hem kısa gelişi hem de Mersin'den gelenlerin kısa gelişini sağlayacağız. Şu anda 30-35 dakikada her iki ilden de karayolu ile gelmek mümkün olacak. Trafikte bir problemimiz olmayacak" dedi.

Uraloğlu, havalimanına demiryolu ile ulaşım konusunda, "Demiryolu hattını da bitirdiğimizde, hedefimiz 2026, buraya hem Adana'dan hem de Mersin'den demiryolu ile ulaşımı sağlayacağız. Hem de yaklaşık 23 dakika sürecek. Duraklar Adana'dan 6, Mersin'den 4 tane olacak" diye konuştu.

ŞAKİRPAŞA HAVALİMANI KAPATILACAK MI?

Bakan Uraloğlu, "Şakirpaşa Havalimanı şehrin içinde, yakın ama şehrin tam ortasında. Dünyada böyle havalimanı kalmadı. Günde ortalama 128 uçak inip kalkıyor. Bu insanların her gün tepelerinden bu kadar uçak geçiyor. Bunun yaydığı gürültü var, emisyon gazları var. Burada artık ihtiyacı karşılayamayan, tel örgülerine kadar gelmiş binalar var. Terminaller gerçekten insani değil şu anda. Trafik var. Genişleyecek yer yok burada maalesef. Şakirpaşa'nın kapanması noktasında da, havalimanı kapatılmayacak, çok net. Orada küçük çapta eğitim uçuşları var. THY ile konuştuk, bunun daha büyük ölçeğe yayacağız. Tamir bakım işlerini yapacağız. Yine buradaki acil durumlarda, gerek yangın, gerek sağlık durumları, inilebilecek bir havalimanı olarak burayı kullanmaya devam edeceğiz. Ekim ayında TEKNOFEST'i de burada yapacağız" dedi.

Sonraki Haber